August 11, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Ministrul Apărării din Ucraina anunță recepționarea primelor trei blindate anti-aeriene Gepard, oferite de Germania

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al Apărării, a anunțat că statul a primit trei blindate anti-aeriene Gepard din partea Germaniei, primele dintr-un total de 15. Ele sunt adesea folosite pentru protejarea altor blindate în timpul deplasării sau a unor obiective staționate, de atacuri efecutate din elicoptere sau avioane, de la altitudine joasă. Ministrul a anunțat începerea discuțiilor și pentru livrarea a 15 tancuri Leopard, tot de fabricație germană, scrie biziday.ro

Cu referile la eficiența Himars pe câmpul de luptă, Rezniko a declarat: “În acest fel, lanțurile logistice ale rușilor sunt întrerupte, iar capacitatea lor de a conduce lupte active și a acoperi forțele ucrainene se diminuează”. Agenția Reuters, care a preluat declarația, nu a putut-o verifica din surse independente, iar tabăra rusă nu a dat un punct de vedere pe acest subiect.

Ministrul a amintit și despre cum artileria ucraineană a efectuat lovituri “precise” asupra mai multor poduri, însă nu a oferit detalii. Reuters consideră că ar putea fi vorba despre infrastructura care leagă regiunea ocupată Herson de restul țării, întrucât autoritățile locale instalate de ruși au făcut mai multe raportări despre atacuri cu Himars lansate de Armata Ucraineană.

Rusia a afirmat de mai multe ori că a distrus sisteme Himars, precum și un depozit de muniție pentru acestea, însă Kievul a negat de fiecare dată acest lucru.

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..