August 11, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Ambasadorii țărilor UE discută revizuirea planului de reducere a consumului de gaze cu 15%, propus de Comisie, după opoziția mai multor state.

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Reprezentanții celor 27 de state membre ale Uniunii Europene discută astăzi la Bruxelles o revizuire a propunerii făcute săptămâna trecută de către Comisia Europeană. Ursula von der Leyen a sugerat o micșorare cu 15% a consumului de gaze, până în luna martie 2023, scrie biziday.ro

Comisia a precizat la acel moment că această inițiativă este una voluntară, dar în caz de urgență ar putea deveni obligatorie, mai ales dacă Rusia sistează fluxul de gaze către Europa. Țările au fost îndemnate să-și minimizeze consumul, pentru ca stocurile pentru la iarnă să fie făcute mai ușor.

În timp ce unele guverne au salutat propunerea, altele și-au exprimat îngrijorarea că, la actualele prețuri de pe piața energiei, nu ar putea să-și asigure necesarul pentru a trece iarna. În baza măsurii, țările care nu sunt dependente de Rusia ar putea fi scutite, iar celelalte ar putea realiza reduceri mai mici, pentru ca în final procentul la nivel de Uniune să ajungă la 15%.

Astăzi, Franța a anunțat că se opune unui obiectiv uniform de reducere a consumului, iar până acum și-au exprimat criticile și Spania, Portugalia și Grecia. Totodată, Danemarca, Irlanda, Italia, Malta, Polonia și Țările de Jos (Olanda) s-au arătat rezervate, scrie biziday.ro

 

Sursa foto: digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..