August 11, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Ucraina anunţă că a distrus 50 de depozite de muniţie ruseşti cu sistemele de rachete de tip HIMARS

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 37 Second

Ministrul ucrainean al Apărării Oleksii Reznikov a transmis luni că forţele ucrainene au distrus 50 de depozite de muniţie ruseşti folosind sistemele de rachete de tip HIMARS furnizate de SUA, scrie news.ro

 

 

 

Ministrul ucrainean al Apărării Oleksii Reznikov a subliniat impactul tot mai mare pe care îl au sistemele de rachete de artilerie de înaltă mobilitate HIMARS pe măsură ce Ucraina încearcă să respingă invazia Rusiei.

”Acest lucru le întrerupe lanţurile logistice (ruseşti) şi le elimină capacitatea de a conduce lupte active şi de a acoperi forţele noastre armate cu bombardamente grele”, a spus Reznikov.

Reuters nu a putut verifica din surse independente declaraţiile lui Reznikov.

Reznikov a precizat că artileria ucraineană a efectuat atacuri ”precise” pe mai multe poduri. El nu a oferit detalii, dar se pare că se referea la încercări de a traversa râurile din regiunea Herson, ocupată de ruşi. Autorităţile locale de ocupaţie spun că au fost atacate de HIMARS în ultima săptămână.

Reznikov a mai spus că Ucraina a primit trei tancuri aeriene de tip Gepard, primul dintre cele 15 aşteptate, iar Kievul se aşteaptă să primească câteva zeci de tancuri de tip Leopard.

Rusia a anunţat că a distrus mai multe dintre sistemele de tip HIMARS, deşi Ucraina a dezminţit acuzaţiile. În cel mai recent raport al Ministerul rus al Apărării de luni, se menţionează că forţele ruse au distrus un depozit de muniţii în care se aflau sistemele de tip HIMARS din regiunea Hmelniţki, din vestul Ucrainei.

Oficialii ucraineni au spus în mod repetat că proviziile occidentale de arme sunt esenţiale pentru efortul militar al Ucrainei şi au subliniat importanţa sistemelor HIMARS în contextul supremaţiei artileriei Rusiei în ceea ce priveşte numărul şi muniţia.

Sistemele de tip HIMARS au o rază de acţiune mai mare şi sunt mai precise decât artileria din epoca sovietică pe care Ucraina o avea în arsenalul său, scrie news.ro

 

 

 

 

sursa foto – news.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..