August 18, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Tensiuni între Turcia și Suedia! Însărcinatul cu afaceri suedez, convocat la Ankara

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 44 Second

Ministerul de Externe de la Ankara l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri suedez în Turcia, pentru a justifica folosirea “propagandei teroriste” în beneficiul Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) în cursul unei manifestaţii din Suedia, scrie agerpres.ro

 

 

 

Ministerul suedez de Externe a confirmat duminică după-amiază că în capitala Turciei a avut loc o “reuniune”, fără alte comentarii.

Turcia acuză Stockholmul, precum şi Helsinkiul, de bunăvoinţă faţă de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi aliaţii săi pe care îi consideră organizaţii teroriste şi, din acest motiv, a pus condiţii pentru intrarea Suediei şi Finlandei în NATO.

“După ce am aflat despre propaganda teroristă făcută de partizanii PKK/PYD/YPG la Göteborg, în Suedia, la 21 iulie, însărcinatul temporar cu afaceri al Ambasadei Suediei la Ankara a fost chemat la Ministerul de Externe şi i-a fost transmisă reacţia noastră puternică”, a spus sursa diplomatică din Turcia.

În acest context, Turcia cere ca “să fie identificaţi autorii acestor acte, să fie luate măsurile legale şi judiciare necesare, precum şi măsuri concrete”, a continuat sursa.

Reacţia ministerului turc intervine în urma mai multor manifestaţii organizate săptămâna trecută în Suedia pentru a sărbători cei “10 ani de Rojava (răscoala kurdă în Siria) şi memoria celor care au sacrificat totul pentru o lume mai bună”, potrivit unui mesaj pe Twitter al Comitetul suedez pentru Rojava.

Ankara, care bloca din mai intrarea acestor două ţări nordice în Alianţa Nord-Atlantică, a semnat cu ele în iunie un memorandum de înţelegere legând aderarea de lupta lor împotriva mişcărilor kurde şi partizanilor acestora de pe teritoriul Suediei şi Finlandei.

Luni, preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a ameninţat din nou ca le va “îngheţa” aderarea, acuzând în special Suedia că nu “ia parte” la lupta împotriva terorismului şi că “trimite o imagine proastă” pe această temă.

Aceste noi tensiuni privind extinderea NATO apar pe fondul ameninţărilor de două luni din partea Turciei de a lansa o nouă operaţiune împotriva PKK în nordul Siriei pentru a crea o “zonă de securitate” de-a lungul frontierei sale, transmite AGERPRES

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..