August 17, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Kremlinul răspunde – Rusia nu este interesată de oprirea livrărilor de gaze către Europa

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 54 Second

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, a transmis în conferinţa sa de presă zilnică că declaraţiile care se fac în unele capitale europene despre sistarea gazelor nu sunt adevărate și că Rusia nu este interesată de oprirea livrărilor de gaze către Europa, scrie agerpres.ro

 

 

 

“Rusia nu este interesată de aşa ceva”, a afirmat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, în conferinţa sa de presă zilnică.

Peskov a afirmat că Moscova este un furnizor “responsabil” de gaze, în pofida a ceea ce se spune la Bruxelles şi Washington.

“Rusia a fost şi continuă să fie o ţară care garantează în mare parte securitatea energetică a Europei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

În acelaşi timp, el a subliniat că “dacă Europa continuă pe calea adoptării de restricţii şi sancţiuni fără sens, ceea ce o afectează pe ea însăşi, situaţia va fi diferită”.

“Dar repet, Rusia nu este interesată de asta (închiderea robinetului la gaze către Europa)”, a insistat el.

Moscova a reluat la 21 iulie furnizarea de gaze către Europa prin gazoductul Nord Stream, la 40% din capacitatea de transport a conductei, la fel ca înainte de oprirea tehnică de zece zile, potrivit EFE.

“În condiţiile în care lipsesc 60% (din gaze) şi a instabilităţii politice, nu avem motive să fim liniştiţi”, a subliniat Klaus Mueller, şeful autorităţii germane de reglementare a reţelelor, citat de Reuters.

În acest context, guvernul german a apreciat că Rusia “nu este un partener de încredere” după reluarea livrărilor prin gazoductul Nord Stream 1, susţinând propunerea Comisiei Europene de reducere a consumului de gaze cu 15%, inclusiv în acele ţări care nu depind de energia rusă.

Potrivit Kremlinului, afirmaţiile liderilor germani “contrastează cu realitatea şi cu istoria livrărilor”.

Peskov susţine că şi în “cele mai dificile momente” partea rusă a continuat să îşi îndeplinească angajamentele în materie de gaze.

În ceea ce priveşte reducerea actuală a fluxului de gaze, reprezentantul Kremlinului a acuzat încă o dată “restricţiile ilegale” impuse de ţările europene, printre care şi Germania.

În capitalele europene se vorbeşte însă de un “şantaj” al Moscovei cu livrările de gaze, pe fondul prelungirii războiului pe care l-a declanşat în mod neprovocat în Ucraina şi al sancţiunilor occidentale, care implicit vor fi prelungite şi ele, transmite AGERPRES

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..