August 18, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Claudiu Manda dă de pământ cu Cătălin Drulă: Ar trebui să-și folosească mai mult creierul și mai puțin ranga

0 0
2 min read
0 0
Read Time:2 Minute, 2 Second

Europarlamentarul Claudiu Manda dă de pământ cu liderul USR, Cătălin Drulă, fost ministru la Transporturilor. Acesta îi transmite printr-o postare pe pagina sa de facebook că ar trebui să-și folosească mai mult creierul și mai puțin ranga, atunci când încearcă să formuleze acuzații la adresa actualei conduceri de la Ministerul Transporturilor.

 

 

 

 

“Fostul ministrul Cătălin Drulă ar trebui să-și folosească mai mult creierul și mai puțin ranga, atunci când încearcă să formuleze acuzații la adresa actualei conduceri de la Ministerul Transporturilor. Când gândești cu ranga, nu poți înțelege că o licitație trebuie anulată, obligatoriu, atunci când participanții se retrag. Toate licitațiile la care se referă Drulă au fost anulate pentru că participanții s-au retras după ce ministerul a verificat, pe de o parte, dacă există eventuale înțelegeri speculative și pe de altă parte, dacă firmele au capacitatea logistică reală de a respecta angajamente.

Ministerul Transporturilor și CFR Infrastructură au făcut și fac în continuare toate demersurile pentru lansarea în licitație a contractelor și pentru derularea licitațiilor legal și eficient. Astfel:
Au fost reluate rapid licitațiile anulate, astfel încât constructorii cu adevărat profesioniști să poată participa.
La fiecare contract lansat în licitație se răspunde la clarificările ofertanților și dacă este cazul se prelungește perioada de depunere a ofertelor.

Prin această abordare Ministerul Transporturilor și CFR Infrastructură doresc să se asigure că antreprenorii care participă la licitații au capacitatea reală de a respecta contractele. Atribuirea contractelor trebuie să fie rezultatul unei competiții reale între profesioniști și nu a unor aranjamente pe sub masă.
Reacția lui Drulă și a celor de la USR față de anularea unor licitații ar putea surveni ca urmare a unor înțelegeri ascunse pe care fostul ministru le-a avut cu anumiți ofertanți, după ce modul incorect de abordare a licitațiilor a fost stopat.

Ministerul Transporturilor nu va mai accepta ca acele contracte de reparații tip Quick Wins să fie derulate cu materiale achiziţionate de CFR şi nu cu materialele companiei care a câştigat licitaţia, aşa cum s-a întâmplat în timpul guvernelor PNL-USR pe cei 40 de km de cale ferată între Buzău și Făurei.
Linia de cale ferată din România poate fi modernizată doar prin contracte corecte, câștigate de constructori onești și profesioniști. În caz contrar, am rămâne în continuare în situația de a cheltui enorm de mulți bani pe lucrări de o calitate îndoielnică”, a transmis Claudiu Manda pe facebook

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..