August 18, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Regimul lui Kim Jong-un acuză SUA că desfășoară un război biologic în Ucraina

0 0
2 min read
0 0
Read Time:2 Minute, 5 Second

Coreea de Nord a învinuit duminică SUA că fabrică arme biologice în Ucraina, reluând o acuzaţie deja formulată de Rusia şi respinsă de ONU în martie, relatează digi24.ro

Washingtonul „a instalat numeroase laboratoare biologice în zeci de ţări şi regiuni, inclusiv în Ucraina, în dispreţul tratatelor internaţionale”, a indicat agenţia oficială de presă nord-coreeană KCNA, făcând referire la elemente „detectate” de Rusia.

Phenianul, aliat al Moscovei, a acuzat de asemenea Washingtonul că este „un sponsor imoral al terorismului biologic care împinge umanitatea spre distrugere” şi că a desfăşurat chiar un „război bacteriologic” în timpul Războiului din Coreea din anii 1950, transmite Agerpres.

Aceste afirmaţii au fost făcute de mai multe ori în trecut de Phenian, Beijing şi Moscova. Washingtonul dezminte acuzaţiile.

Moscova a acuzat Washingtonul în martie că finanţează cercetări asupra dezvoltării de arme biologice în Ucraina, invadată de la sfârşitul lunii februarie de Rusia, care îşi continuă ofensiva.

Washingtonul şi Kievul resping existenţa unor laboratoare menite a produce astfel de arme în Ucraina. SUA se tem ca aceste acuzaţii să nu indice o intenţie a Moscovei de a utiliza în curând astfel de arme în Ucraina.

Izumi Nakamitsu, secretar general adjunct al Naţiunilor Unite însărcinat cu dezarmarea, a declarat în martie că ONU „nu are cunoştinţă de niciun program de arme biologice în Ucraina”.

La jumătatea lunii aprilie, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, declara că Germania a participat împreună cu Statele Unite la cercetare biologică în Ucraina. Zaharova nu a furnizat dovezi care să-i susţină afirmaţiile.

Statele Unite au acuzat Rusia că răspândește „în mod intenţionat” „minciuni” despre presupuse laboratoare americane de arme biologice şi chimice în Ucraina, spunând că se tem că Rusia foloseşte astfel de arme interzise.

„Kremlinul răspândeşte pur şi simplu în mod intenţionat minciuni potrivit cărora Statele Unite şi Ucraina desfăşoară activităţi legate de arme chimice şi biologice în Ucraina”, a spus la acea vreme purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Ned Price.

Într-un mesaj adresat naţiunii în luna martie, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a negat orice dezvoltare a armelor chimice de către ţara sa. „Sunt preşedintele unei ţări decente, un popor decent şi sunt tatăl a doi copii. Nimeni nu dezvoltă arme chimice sau de distrugere în masă pe teritoriul meu”, a spus liderul de la Kiev.

În luna mai, Vladimir Putin pretindea că în Ucraina ar fi fost găsite dovezi privind crearea unor arme biologice sub coordonarea SUA, „cu scopul de a răspândi boli periculoase”, scrie digi24.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..