August 18, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Pesticidele le-au răpit șansa de a avea copii. Zeci de mii de culegători de banane dau vina pe marile companii americane

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

Zeci de mii de foști culegători de banane spun că au devenit sterili din cauza pesticidelor folosite de companiile americane pe plantațiile din America Latină în anii ’70, scrie BBC.

SUA au restricționat și apoi au interzis acest tip de pesticid (Di-bromocloropropan sau DBCP) pe teritoriul Americii continentale din cauza riscurilor pentru sănătate, dar muncitorii din America Centrală și America de Sud au continuat să fie expuși la el.

Isabel Coba Mojica avea doar 16 ani atunci când a început să lucreze în 1967 pe plantația din provincia Chiriqui, Panama. Plantația era atunci deținută de o filială a uriașei companii United Fruit Company, care între timp și-a schimbat numele la Chiquita Brands International.

Coba spera că va putea începe o familie cu prietena lui, dar aceasta nu reușea să rămână gravidă. Într-un final, cuplul s-a despărțit și Coba a început o relație cu o altă femeie, dar nici cu ea nu a avut mai mult noroc.

În Costa Rica, Ecuador, Guatemala, Honduras și Nicaragua, zeci de mii de foști muncitori de pe plantațiile bananiere au dat în judecată companiile care au produs DBCP și pe cele care dețineau plantațiile unde a fost folosit acest pesticid. Foto: Profimedia Images
La trei ani după ce a început să lucreze pe plantația de banane (unde avea să lucreze timp de 25 de ani), Coba a apelat la ajutorul medicilor. Doctorul i-a testat lichidul seminal și i-a spus că nu poate avea copii…citeste INTEGRAL aici

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..