August 17, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

DSU: Peste 200 de oameni au avut nevoie de ajutor medical din cauza temperaturilor extreme, într-o singură zi

0 0
2 min read
0 0
Read Time:2 Minute, 4 Second

Peste 200 de oameni au avut nevoie de ajutor medical din cauza temperaturilor extreme, iar 3 au ajuns la spital, anunță DSU, iar la nivelul întregii țări au fost înființate 440 puncte de prim ajutor și 483 puncte de hidratare, scrie digi24.ro

Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a fost desemnat pentru a coordona integrat, la nivel național, măsurile adoptate pentru prevenirea apariției situațiilor de urgență determinate de tipul de risc asociat temperaturilor extreme, caniculei, precum și gestionarea altor situații de urgență.

În prima zi a operaționalizării celulei pentru monitorizarea efectelor tipului de risc -temperaturi extreme – risc asociat „caniculă”,la nivel național, au fost operaționalizate 440 puncte de prim ajutor și 483 puncte de hidratare, fiind asistate 226 persoane, 3 dintre acestea fiind transportate la unități spitalicești.

De aseemenea, pompierii militari au acționat pentru localizarea și stingerea a 210 incendii de vegetație, ce au afectat o suprafață de 1207 ha.

Inspectoratele pentru situații de urgență au desfășurat 4 misiuni de transport a apei menajere către zonele afectate, iar autoritățile publice locale au efectuat 12 transporturi de apă menajeră și 14 transporturi de apă pentru animale.

Au fost desfășurate 47 acțiuni de informare preventivă pe timpul cărora au fost diseminate 2505 materiale de informare preventivă și au fost executate 54 de controale de prevenire în urma cărora au fost aplicate 200 de sancțiuni contravenționale, dintre care 162 de avertismente și 38 amenzi în cuantum de 74.800 lei.

Printre măsurile întreprinse pentru gestionarea situațiilor de urgență au fost efectuate demersurile necesare pentru menținerea în stare de operativitate a tuturor categoriilor de mijloace si echipamente pentru asigurarea acțiunilor de răspuns, astfel încât, intervenția în cazul producerii unor situații de urgență specifice tipului de risc să se realizeze în cel mai scurt timp.

În prezent, sunt în vigoare atenționări meteorologice ce vizează val de căldură în intensificare și disconfort termic accentuat, astfel:

COD GALBEN valabil în zilele 22, 23 și 24.07.2022, pentru 27 județe (AB, AG, AR, BH, BN, BR, BZ, CS, CJ, CL, CT, DB, GJ, GL, GR, HD, IF, IL, MM, MS, PH, SB, SJ, TL, TM, VL, VN) și municipiul București, ce vizează val de căldură și disconfort termic ridicat.

COD PORTOCALIU valabil în zilele de 22 și 23.07.2022, pentru 10 județe (AR, BH, CS, DJ, MH, OT, SJ, SM, TM și TR), ce vizează val de căldură în intensificare și disconfort termic accentuat, scrie digi24.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..