August 18, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Banca Centrală Europeană a decis majorarea ratelor dobânzilor pentru a combate inflația

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 26 Second

Banca Centrală Europeană (BCE) a majorat ratele dobânzilor pentru prima dată din 2011 încoace, pentru a combate inflația din zona euro, care a crescut luna trecută la 8,6%, scrie dcnews.ro

Consiliul guvernatorilor a decis să majoreze cu 50 puncte de bază cele trei rate ale dobânzilor reprezentative ale BCE și a aprobat instrumentul de protecție a transmisiei politicii monetare (Transmission Protection Instrument – TPI), potrivit unui comunicat transmis de Banca Centrală Europeană.

În ședințele viitoare va fi adecvată normalizarea în continuare a ratelor dobânzilor
Traiectoria viitoare a ratelor de politică monetară ale Consiliului guvernatorilor va depinde în continuare de date și va contribui la atingerea țintei inflației de 2% pe termen mediu. În contextul normalizării politicii sale, Consiliul guvernatorilor va analiza o serie de opțiuni de remunerare a deținerilor de lichiditate excedentară.

Evaluarea Consiliului guvernatorilor a arătat că introducerea TPI este necesară pentru sprijinirea transmisiei eficace a politicii monetare. Mai exact, pe măsură ce Consiliul guvernatorilor continuă normalizarea politicii monetare, TPI va garanta transmiterea fără sincope a orientării politicii monetare la nivelul tuturor țărilor din zona euro. Unicitatea politicii monetare a Consiliului guvernatorilor reprezintă o condiție prealabilă pentru ca BCE să își poată îndeplini mandatul privind stabilitatea prețurilor.

TPI va fi adăugat în instrumentarul Consiliului guvernatorilor și poate fi activat pentru a contracara o dinamică nejustificată, dezordonată a pieței care constituie o amenințare gravă la adresa transmisiei politicii monetare la nivelul zonei euro.

Amploarea achizițiilor efectuate în cadrul TPI depinde de severitatea riscurilor cu care se confruntă transmisia politicii monetare. Achizițiile nu sunt restricționate ex ante. Prin protejarea mecanismului de transmisie, TPI va permite Consiliului guvernatorilor să își îndeplinească cu mai multă eficacitate mandatul privind stabilitatea prețurilor…citeste INTEGRAL aici

 

sursa foto – digi24.ro

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..