August 11, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Sorin Oprescu nu va fi extrădat din Grecia. Fostul primar rămâne în libertate

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 44 Second

S-a luat decizia în cazul extrădării lui Sorin Oprescu în românia. Magistrații din Grecia au decis ca fostul primar al Capitalei, să nu fi extrădat în România, informează Antena 3.

 

 

 

Sorin Oprescu nu va fi extrădat din Grecia, din cauza condiţiilor de detenție din închisorile din România, astfel încât fostul primar general este liber de a sta în Grecia.

Sorin Oprescu a fost condamnat pe 13 mai de către magistrații Curții de Apel București la 10 ani și 8 luni de închisoare. Inițial, în 2019, Sorin Oprescu a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 5 ani şi 4 luni de închisoare cu executare. Decizia din 2019 a fost atacată atât de Sorin Oprescu, cât și de DNA. Sorin Oprescu a cerut achitarea, iar procurorii anti-corupție au cerut o pedeapsă mai mare.

Sorin Oprescu a fost acuzat de DNA că ar fi primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani care ar proveni din acte de corupţie. Iniţial, sentinţa în dosar ar fi trebuit dată în luna aprilie 2021, însă cele două judecătoare din complet – Daniela Panioglu şi Alina Nadia Guluţanu – nu au ajuns la un acord, astfel încât a fost cooptat un al treilea judecător prin formarea unui complet de divergenţă, iar dezbaterile în proces au fost reluate de la zero.

Ulterior condamnării, fostul primar general a fost reținut de către autoritățile din Grecia în urma unui mandat de arestare al autorităților române, ulterior magistrații eleni luând deciziaca el să fie judecat în stare de libertate.

Magistrații eleni consideră că Sorin Oprescu nu va avea parte de condiții decente în închisorile din România, dacă va fi extrădat şi nu se va putea trata pentru bolile de care suferă (diabet şi alte boli asociate).

Astfel, magistrații eleni au hotărât ca acesta să nu fie extrădat, iar dacă procuratura elenă nu va face apel atunci decizia de joi în ceea ce-l privește pe Oprescu va rămâne definitivă, scrie dcnews.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..