August 11, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Mario Draghi e nevoit să-și prezinte pentru a doua oară în curs de o săptămână demisia din funcția de premier al Italiei

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 54 Second

Premierul italian Mario Draghi nu a obţinut aprobarea generală pe care o dorea în cursul unui vot de încredere miercuri în Senat, ceea ce înseamnă că se aşteaptă ca el să-şi prezinte demisia preşedintelui, scrie digi24.ro

Chiar dacă Draghi (74 de ani) a câştigat miercuri seara în parlamentul de la Roma cu 95 de voturi favorabile şi 39 împotrivă, cele trei mari partide – Forza Italia, partidul de dreapta condus de fostul premier Silvio Berlusconi, Liga, formaţiunea de extrema dreaptă a liderului populist Matteo Salvini şi formaţiunea populistă Mişcarea 5 Stele (M5S) nu au participat la vot.

După acest rezultat nesatisfăcător pe ansamblu se aşteaptă ca premierul Draghi să-şi prezinte demisia preşedintelui Sergio Mattarella pentru a doua în decurs de o săptămână, după ce acesta refuzase să i-o accepte joia trecută.

Draghi a afirmat în mai multe rânduri că nu ar rămâne în funcţie decât dacă ar avea o largă susţinere, conform Agerpres.

La capătul unei dezbateri agitate în Camera superioară, Mario Draghi şi-a exprimat frustrarea cu privire la partide, dintre care unele şi-au manifestat la rândul lor nemulţumirea de a nu-şi vedea punctele de vedere luate în seamă. Coaliţia care îl susţinea până acum pe Draghi, cu formaţiuni de la stânga la extrema-dreaptă, s-a destrămat astfel.

„Cu amărăciune, dar cu conştiinţa împăcată, nu vom participa la vot”, a lansat Anna Maria Bernini, preşedinta grupului Forza Italia.

Partidul îşi prezentase propria moţiune în Senat, propunând reconfirmarea lui Draghi dar fără M5S, însă Draghi nu a cerut să se voteze decât moţiunea altui senator care propunea reconfirmarea pur şi simplu a guvernului în exerciţiu.

Liga şi M5S au urmat aceeaşi linie ca şi Forza Italia.

În schimb, Partidul Democrat şi Italia Viva, formaţiuni de centru-stânga, au anunţat că vor vota moţiunea de încredere, la fel şi Împreună pentru viitor, noua formaţiune a şefului diplomaţiei, Luigi Di Maio, care împreună cu 50 de parlamentari, părăsise M5S la sfârşitul lunii iunie.

Comisarul european al economiei, Paolo Gentiloni, a considerat „iresponsabile” miercuri partidele coaliţiei de unitate naţională în Italia, care l-au abandonat pe şeful guvernului Mario Draghi cu riscul de a „provoca o furtună”.

„Ne temem că urmează luni dificile, dar suntem o ţară mare”, a adăugat el, conform digi24.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..