August 17, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Caniculă și precipitații record în China. Oamenii se ascund în buncăre

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second

China se confruntă cu fenomene meteo extreme, precipitațiile record și valul de căldură arzător făcând ravagii. Orașe și terenuri agricole au fost inundate, case și drumuri au rămas îngropate după alunecările de teren, culturile agricole se usucă din cauza arșiței. Angajații care trebuie să facă testele Covid se prăbușesc din cauza insolației, iar oamenii încearcă să scape de caniculă ascunzându-se în adăposturi antiaeriene, scrie digi24.ro

De la începutul verii, China se confruntă cu un val nesfârșit de urgențe meteorologice extreme, scrie CNN.

Oamenii de știință avertizează de ani de zile că această criză climatică amplifică fenomenele meteo extreme, care devin mortale și tot mai frecventă. Acum, la fel ca mare parte din lume, China se confruntă cu impactul vremii extreme.

71 de stații meteo din China au înregistrat temperaturi care au doborât recorduri istorice
Încă din mai, furtunile puternice au provocat inundații severe și alunecări de teren în regiuni întinse din sudul Chinei, zeci de oameni au murit, iar pierderile economice au fost de miliarde de yuani.

În iunie, precipitațiile au doborât „recordurile istorice” în provincia de coastă Fujian, precum și în părți din provinciile Guangdong și Guangxi. În același timp, un val de căldură înăbușitor a cuprins nordul Chinei, împingând temperaturile peste 40 de grade Celsius. Acest val de căldură a cuprins acum jumătate din țară, afectând peste 900 de milioane de oameni sau aproximativ 64% din populație. Cu excepția a două provincii, aproape toate din nord-estul Chinei au emis avertismente de temperatură ridicată, 84 de orașe emitând alerte meteo roșii miercurea trecută…citeste INTEGRAL aici

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..