August 11, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Ucraina, cerere către Occident: Acestea ar putea schimba ‘jocul’

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Ucraina a cerut din nou Occidentului să furnizeze un număr mult mai mare de sisteme de artilerie de precizie. Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a afirmat că acestea ar putea “schimba jocul” şi ar putea permite o contraofensivă în faţa soldaţilor ruşi, scrie agerpres.ro

 

 

 

De la mijlocul lunii iunie, SUA au livrat mai multe sisteme de artilerie de precizie Himars, cu o rază de acţiune de 80 de kilometri, şi mai trebuie să livreze şi altele.

“Aceste sisteme ne-au permis să distrugem circa 30 de posturi de comandament şi depozite pentru stocarea de muniţii”, a declarat Reznikov la Atlantic Council.

“Acest lucru a redus semnificativ avansul ruşilor şi a redus enorm intensitatea tirurilor lor de artilerie. Prin urmare, funcţionează. Le suntem recunoscători partenerilor noştri”, a adăugat el, pledând în acelaşi timp pentru a fi trimise mai multe astfel de arme.

“Pentru o contraofensivă eficientă, cred că am avea nevoie de cel puţin 100” de sisteme Himars, a insistat el.

“Acest lucru ar putea schimba jocul pe câmpul de luptă”, a mai spus oficialul ucrainean.

Reznikov a făcut apel de asemenea la livrarea de sisteme cu rază de acţiune mai lungă – între 100 şi 150 de kilometri – pentru a deconecta trupele ruse de dispozitivul lor de sprijin.

Administraţia preşedintelui american Joe Biden a refuzat să furnizeze acest tip de arme, temându-se că Ucraina le-ar putea folosi asupra unor ţinte din interiorul teritoriului rus, cu riscul de a împinge ţările occidentale într-o confruntare directă cu Moscova, transmite AGERPRES

 

sursa foto-paranteze.md

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..