August 18, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Uniunea Europeană pregătește un nou set de sancțiuni contra Rusiei

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second

Uniunea Europeană pregătește un nou set de sancțiuni la adresa Rusiei. Miniştrii de externe din UE se întrunesc luni, la Bruxelles, pentru a clarifica ultimele detalii, scrie agerpres.ro

 

 

 

Reprezentanţii statelor membre vor dezbate propunerea Comisiei Europene de a interzice exporturile de aur ruseşti către blocul comunitar. Propunerea executivului comunitar face parte din eforturile mai ample pentru alinierea sancţiunilor UE la cele decise de principalele şapte state industrializate din lume (G7) şi de alţi parteneri internaţionali.

În luna iunie, G7 a anunţat o interdicţie asupra exporturilor de aur ruseşti. SUA, Regatul Unit, Canada şi Japonia au impus deja o asemenea sancţiune. Cel mai mare cumpărător de aur rusesc este Regatul Unit, cu 290 de tone în anul 2020, în schimbul unei sume de 16,9 miliarde de dolari, potrivit datelor furnizate de serviciul vamal rus. Regatul Unit a părăsit Uniunea Europeană, dar este membru al G7.

O altă propunere vizează adăugarea unor noi nume din Rusia pe lista neagră a UE.

”Moscova trebuie să continue să plătească un preţ greu pentru agresiunea sa”, a declarat vineri şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

De asemenea, miniştrii de externe din UE urmează să aprobe un ”acord politic” pentru deblocarea celei de-a cincea tranşe, în valoare de 500 de milioane de euro, din cadrul Instrumentului european pentru pace, pentru a finanţa achiziţia de armamente furnizate Ucrainei.

Cele şase pachete de sancţiuni contra Rusiei adoptate deja de europeni de la începutul agresiunii ruse contra Ucrainei vizează în special sectoarele economice, transmite AGERPRES

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..