August 18, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Serghei Șoigu, a dat ordinul: Prioritatea este distrugerea rachetelor cu rază lungă de acțiune și armelor de artilerie ale Ucrainei

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 32 Second

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a ordonat generalilor ruşi să distrugă rachetele cu rază lungă de acţiune şi armele de artilerie ale Ucrainei, scrie agerpres.ro

 

 

 

 

La aproape cinci luni după ce preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat declanşarea invaziei ruse asupra Ucrainei, pe 24 februarie, forţele militare ruse au avansat prin regiunea Donbas din estul Ucrainei şi acum ocupă în jur de o cincime din această ţară.

Şoigu, unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai lui Putin, a inspectat batalionul Vostok care luptă în Ucraina, a informat Ministerul Apărării rus. Serghei Şoigu “l-a instruit pe comandant să acorde prioritate rachetelor cu rază lungă de acţiune şi armelor de artilerie ale ale inamicului”, a precizat ministerul.

Potrivit ministerului rus, aceste arme au fost utilizate pentru a bombarda zone rezidenţiale aflate sub controlul rus în Donbas şi pentru a incendia în mod deliberat lanuri de grâu şi silozuri de depozitare a cerealelor.

Canalul media Zvezda al armatei ruse l-a arătat pe Şoigu, îmbrăcat în uniformă de luptă, vorbind alături de ministrul-adjunct al apărării Iunus-Bek Ievkurov.

SUA şi aliaţii lor au livrat Ucrainei arme în valoare de miliarde de dolari de când Rusia a declanşat invazia asupra acestei ţări, pe 24 februarie, inclusiv arme cu rază de acţiune lungă, cu care Kievul susţine că a înregistrat succese pe câmpul de luptă.

Ucraina susţine că a întreprins o serie de lovituri de succes asupra unor centre logistice şi de muniţii ale Rusiei, utilizând sisteme lansatoare de rachete multiple livrate de Occident.

În timpul conferinţelor de presă ale Ministerului Apărării, Moscova a subliniat atacurile sale asupra armelor livrate de Occident şi a acuzat Ucraina că utilizează arme cu rază de acţiune lungă pentru a lovi zone rezidenţiale în regiunile controlate de separatiştii pro-ruşi în Donbas, transmite AGERPRES

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..