August 18, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Rusia va bloca vânzarea filialelor din ţară ale băncilor străine

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 16 Second

Ministrul adjunct al Finanţelor din Rusia, Alexei Moiseev, a transmis că va bloa permisiunea de vânzare a filialelor băncilor străine şi a activelor acestora în Rusia până când situaţia nu se va îmbunătăţi, scrie news.ro

 

 

 

”Am discutat despre acest lucru la subcomisia noastră, că nu vom acorda acum, până când situaţia nu se va îmbunătăţi, permisiunea de vânzare a filialelor băncilor străine şi a activelor acestora în Rusia”, a declarat Moiseev la sfârşitul săptămânii trecute.

Banca centrală a Rusiei rezistă apelurilor interne de a prelua conducerea afacerilor locale ale băncilot străine, au declarat pentru Reuters două surse cu cunoştinţe directe despre acest subiect, îngrijorate parţial că acest lucru ar putea determina deponenţii să retragă fonduri.

Moiseev nu a exclus ca Ministerul de Finanţe să susţină ideea de a plasa în viitor filialele băncilor din Rusia sub controlul băncilor de stat ruse, a informat agenţia de presă RIA.

Banca franceză Societe Generale şi-a vândut unitatea Rosbank către Interros Capital, o firmă legată de oligarhul rus Vladimir Potanin, dar alte bănci occidentale, inclusiv Raiffeisen, UniCredit şi Citi, cele mai mari trei filiale de bănci occidentale din Rusia încă explorează opţiuni.

La sfârşitul anului 2021, cele trei bănci străine deţineau în Rusia active de 3.500 de miliarde de ruble (60,3 miliarde de dolari), în comparaţie cu activele de 38.000 de miliarde de ruble ale liderei pieţei Sberbank. La sfârşitul lui 2021, băncile străine reprezentau 11% din capitalul bancar total al Rusiei, arată cele mai recente date, scrie news.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..