August 18, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Igor Dodon acuză: ‘România vrea să înghită Republica Moldova. Asta va cauza un război civil!’

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 30 Second

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a transmis jurnaliștilor de la televiziunea rusă de stat, Rossia 1, că integrarea Moldovei la blocul comunitar ar putea duce la destrămarea ţării, scrie stiripesurse.ro

 

 

 

 

Fostul lider moldovean consideră că Republica Moldova nu are nevoie de armament în tentativa sa de a se apăra de Rusia, deoarece Rusia mereu a recunoscut independenţa şi suveranitatea R. Moldova, inclusiv a recunoscut şi regiunea transnistreană ca parte a R. Moldova. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru presa rusă. Dodon i-a primit acasă pe jurnaliştii ruşi de la televiziunea rusă de stat, Rossia 1, cărora le-a oferit un interviu. El se află în arest la domiciliu.

Dodon s-a arătat nedumerit că UE oferă asistenţă pentru armata Republicii Moldova, în timp ce autorităţile de la Chişinău au decis să comaseze universităţile din ţară din lipsă de bani. Dodon a criticat şi obţinerea de către Moldova a statutului de ţară candidat la UE. Potrivit fostului şef de stat, Moldova nu va deveni niciodată stat membru UE, deoarece există problema transnistreană şi există autonomia Găgăuzia, regiuni care nu vor accepta acest lucru. Dodon e de părere că integrarea europeană ar putea duce la destrămarea ţării, pe motiv că cele două regiuni nu vor mai dori să se afle în componenţa Moldovei.

Dodon a vorbit şi despre şedinţa comună de la Chişinău a parlamentelor României şi Republicii Moldova. El afirmă că scopul şedinţei a fost acela de a verifica cum se va comporta societatea, în contextul unor planuri de viitor, ale României şi Occidentului, de a uni cele două ţări. Dodon spune că acest fapt demonstrează încă o dată că România „vrea să înghită” Republica Moldova, fapt ce va cauza un război civil, scrie stiripesurse.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..