August 11, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Fostul premier britanic Tony Blair avertizează: ‘Ne apropiem de sfârșitul dominației politice și economice a Occidentului’

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 26 Second

Fostul premier britanic Tony Blair consideră că epoca de dominație politică și economică a Occidentului se apropie de sfârșit, subliniind acțiunile Federației Ruse în Ucraina și ascensiunea Chinei ca “a doua superputere” a lumii, potrivit stiripesurse.ro

În cadrul prelegerii anuale de la Fundația Ditchley, fostul premier a declarat că națiunile occidentale trebuie să își majoreze cheltuielile pentru apărare pentru a-și menține superioritatea militară, extinzându-și în același timp sistemul de “soft power” prin crearea de legături cu țările care se dezvoltă.

El a menționat că invazia “brutală și nejustificată” a Rusiei în Ucraina a arătat că nimeni nu se mai poate aștepta în mod automat ca marile puteri mondiale să respecte normele internaționale acceptate.

“Ca urmare a acțiunilor lui Putin, nu ne putem baza pe conducerea chineză să se comporte în modul pe care îl considerăm rațional”, a spus politicianul.

“Nu mă înțelegeți greșit. Nu spun că, în viitorul apropiat, China va încerca să cucerească Taiwanul cu forța. Dar nu ne putem baza politica noastră pe certitudinea că nu o va face. Și chiar dacă lăsăm Taiwanul deoparte, realitatea este că, sub conducerea lui Xi, China concurează pentru influență și o face în mod agresiv”, a mai spus Blair.

El a precizat că cea mai mare schimbare geopolitică a acestui secol va avea loc în China, nu în Rusia, și a cerut o strategie pentru a contracara creșterea puterii acestei țări.

“Ne apropiem de sfârșitul dominației politice și economice a Occidentului”, a subliniat fostul prim-ministru al Marii Britanii. „Lumea va fi cel puțin bipolară și posibil multipolară. Pentru prima dată în istoria modernă, Estul poate fi pe picior de egalitate cu Vestul”, a mai precizat Blair, conform stiripesurse.ro

 

sursa foto – stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..