August 18, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

O bacterie care provoacă holeră a fost găsită într-o carapace de țestoasă, într-o piață din Wuhan.

0 0
3 min read
0 0
Read Time:2 Minute, 20 Second

O bacterie care a provocat holeră la un student a fost detectată în Wuhan, China, și a fost găsită separat în mostre de la țestoase cu carapace moale, la o piață alimentară. Situația a provocat panică în rândul oamenilor care au asemănat situația cu cea de la începutul epidemiei de Covid-19, scrie digi24.ro

Piața alimentară în care probele de la țestoase cu carapace moale au fost testate pozitiv cu agentul patogen capabil să provoace holera a fost dezinfectată, au anunțat autoritățile locale joi seara.

Deși nu a fost găsit niciun caz de holeră în rândul persoanelor care au intrat în contact cu țestoasele cu carapace moale, magazinul care le vindea a fost închis timp de trei zile.

Autoritățile au spus că tulpina de vibrio cholerae O139 care a cauzat infectarea studentului, caz anunțat luni, și probele contaminate nu au nicio legătură între ele. Oficialii au spus că urmăresc mai multe produse din același lot cu țestoasele, care au fost expediate în altă parte, a declarat autoritatea de control al bolilor din districtul Hongshan din Wuhan.

În ciuda lipsei unor indicii solide ale unui focar de holeră, oamenii sunt îngrijorați că ar putea izbucni un alt focar de boală. Problema a fost intens dezbătută pe Weibo, subiectul având 200 de milioane de citiri.

Primele infecții cu COVID-19 de la sfârșitul anului 2019 au fost inițial legate de o piață locală din Wuhan, unde se vindeau fructe de mare și produse din pește. Originea virusului SARS-CoV-2 care provoacă COVID-19 rămâne un mister și o sursă majoră de tensiune între China și Statele Unite

Cazurile de holeră, o boală acută care provoacă diaree potențial fatală dacă este lăsată fără tratament rapid și care este legată de alimente sau apă contaminate, sunt rare în China continentală. În 2020 au fost 11 cazuri, iar în 2021, cinci. Nu a fost înregistrat niciun deces.

„Detectarea Vibrio cholerae O139 ne reamintește din nou că piețele, cu toate că sunt importante din punct de vedere cultural și economic în Asia, au asociat cu ele diverse riscuri pentru sănătatea publică”, a spus Andrew Greenhill, profesor de microbiologie la Federation University Australia.

În prezent nu există un motiv major de îngrijorare, dar supravegherea continuă este importantă și necesară, a spus Greenhill. El a adăugat că O139 a fost detectat în diferite alte țări, dar a subliniat că este puțin probabil să existe focare mari de holeră în zonele cu apă potabilă sigură și canalizare adecvată.

„De fapt, detectarea tulpinii demonstrează că există o supraveghere, ceea ce poate fi văzut ca lucru pozitiv”, a adăugat el.

Autoritățile din Wuhan, oraș cu o populație de peste 12 milioane de locuitori, au declarat luni că acest caz de holeră la un student nu a provocat alte infecții, scrie digi24.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..