August 11, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Institutul pentru Studiul Războiului: Trupele rusești sunt într-o pauză operațională, dar vor lansa curând o ofensivă pe scară largă

0 0
3 min read
0 0
Read Time:2 Minute, 28 Second

În evaluarea războiului de joi noapte spre vineri dimineață, Institutul pentru Studiul Războiului din Washington (ISW) transmite că pauza operațională a armatei ruse a continuat într-o mare măsură, cu atacuri terestre limitate de-a lungul frontului Sloviansk-Siversk-Bahmut, scrie digi24.ro

Principalele concluzii ale ISW:

Rusia și-a continuat campania de atacuri sistematice asupra zonelor rezidențiale din orașele ucrainene cu lovituri asupra orașelor Vinița, Harkov și Nikolaev.
Forțele de invazie au continuat eforturile de a avansa spre Siversk, dar progresul lor este neclar.
Trupele Moscovei au desfășurat atacuri terestre limitate în jurul Bahmut și Sloviansk, dar nu au realizat niciun progres.
Liderul cecen Ramazan Kadîrov a afirmat că unul dintre cele patru noi batalioane pe care le-a format a fost desfășurat în Ucraina.

ISW spune că forțele rusești au continuat bombardamentele intense, atacurile cu rachete și atacurile aeriene de-a lungul întregii linii de front.

Experții americani notează că rușii vor lansa probabil în curând o ofensivă pe scară mai largă și mai hotărâtă de-a lungul liniei Sloviansk-Siversk-Bahmut, dar nu există încă indicii cu privire la cât de curând va începe acest atac sau unde anume se va concentra.

Campania sistematică de atac a armatei ruse
Atacul cu rachete asupra orașului Vinița din 14 iulie a făcut parte dintr-o campanie rusă sistematică de atacuri asupra zonelor rezidențiale ale orașelor din Ucraina.

Zeci de morți și răniți după un bombardament rusesc cu rachete Kalibr în Vinița. Foto: Profimedia Images
Șeful adjunct al Biroului președintelui ucrainean, Kyrylo Timoșenko, a raportat că forțele rusești au lansat rachete Kalibr de pe un submarin asupra centrului orașului Vinița.

Statul Major General ucrainean a declarat că atacul s-a soldat cu cel puțin 23 de morți în rândul civililor, aproximativ 100 de răniți și 39 de persoane dispărute.

De asemenea, forțele ruse au lansat rachete asupra unui hotel, a unor unități de învățământ, a unui centru comercial și a infrastructurii de transport din orașul NIkolaev.

Frontul din sud
Forțele ruse au continuat să întreprindă măsuri defensive pentru a preveni contraofensivele ucrainene de-a lungul Axei de Sud.

Direcția militară principală ucraineană (GUR) a raportat că forțele ruse au înființat un depozit de muniții în cadrul Teatrului Dramatic al orașului Herson.

ISW spune că forțele ruse vor continua probabil să mute depozitele de muniții în reperele istorice ale orașului, într-o încercare de a apăra echipamentele și forța militară de loviturile ucrainene.

Imaginile din satelit au arătat, de asemenea, că forțele ruse au desfășurat cel puțin șase avioane Su-25 la baza aeriană Dzankoi din nordul Crimeei, începând cu 11 iulie, cel mai probabil pentru a pregăti lansarea unor lovituri aeriene asupra unităților ucrainene.

Potrivit armatei Kievului, de la începutul lunii iunie când a început contraofensiva ucraineană pe Frontul de Sud, 44 de localități din regiunea Herson au fost eliberate, forțând Rusia, care încerca să înainteze spre Nikolaev și Odesa, să intre într-o postură defensivă, scrie digi24.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..