August 18, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Reacția lui Mihai Chirica după trimiterea sa în judecată

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, susţine că trimiterea sa în judecată de către procurorii DNA într-un dosar privind ilegalităţi în domeniul imobiliar este făcută din cauza unei interpretări greşite a legii, scrie stiripesurse.ro 

  • “Din punctul meu de vedere, este o interpretare abuzivă şi greşită a legii, dublată de o neînţelegere a mecanismelor funcţionării administraţiei publice. Un primar nu poate şi nu trebuie să verifice toate situaţiile punctuale la care se referă documentele pe care le semnează în calitate de demnitar. Verificarea situaţiilor respective şi întocmirea documentelor aferente sunt în responsabilitatea funcţionarilor desemnaţi conform fişei postului. Un primar semnează mii şi mii de documente, care sunt întocmite şi verificate de funcţionari, potrivit legii şi regulamentelor interne. Sunt nevinovat şi voi demonstra acest lucru cu toate argumentele logice şi juridice. Am încredere că judecătorii vor face dreptate, astfel încât imaginea şi activitatea municipalităţii şi a mea, ca primar, să nu mai aibă de suferit”, spune primarul Mihai Chirica, prin intermediul unei declaraţii de presă.

Declaraţia a fost făcută după ce în cursul zilei de joi primarul Iaşiului, un fost viceprimar, dar şi angajaţi ai primăriei au fost trimişi în judecată de DNA Iaşi într-un dosar privind ilegalităţi în domeniul imobiliar.

Conform unui comunicat transmis, joi, de DNA, primarul Iaşiului este acuzat de complicitate la fals intelectual şi complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut, pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit şi fals intelectual în formă continuată (două acte materiale).

Anchetatorii arată că acuzaţiile au legătură cu nereguli în domeniul imobiliar.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Iaşi, scrie stiripesurse.ro

 

Sursa foto: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..