August 11, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Dispare taxa de parcare în 6 stațiuni de pe litoral

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 37 Second

Primăria Mangalia a eliminat taxa de parcare în oraş şi staţiunile turistice arondate – Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter şi Neptun-Olimp, până la sfârşitul actualului sezon estival, a informat, joi, administraţia locală, scrie stiripesurse.ro 

Astfel, turiştii care petrec vacanţa la mare, în staţiunile administrate de Primăria Mangalia, vor fi scutiţi de plata parcării, care era de 3 lei/oră pentru autoturisme şi 5 lei/oră pentru autoutilitare, tariful pe zi fiind de 15 lei pentru orice tip de autovehicul.

Am luat această decizie, pentru a impulsiona sezonul turistic şi pentru a încuraja cât mai mulţi turişti să petreacă vacanţele în staţiunile Mangaliei, fără a mai avea grija de a plăti locul de parcare, indiferent unde aleg să lase maşina, în parcările publice din oraş şi staţiuni”, a declarat primarul municipiului Mangalia.

El a mai anunţat că va propune celorlalţi primari ai localităţilor cu ieşire la mare să facă o adresă comună către Parlamentul României, prin care să solicite modificarea legislaţiei în vigoare, în sensul transferării sectoarelor de plajă în administrarea Unităţilor Administrativ – Teritoriale.

“Nu este normal ca turistul să plătească pentru folosirea unui şezlong sau pentru a putea pune un cearşaf pe nisip. De aceea, singura soluţie este ca plajele să ajungă direct la hotelieri, care să ofere gratuit şezlonguri turiştilor”, a spus Radu Cristian.

Conform acestuia, o altă măsură destinată încurajării turismului are în vedere realizarea, cât mai urgent, a drumului expres care să lege Autostrada A2 de staţiunile din sudul litoralului.

“Pe această cale, solicit tuturor parlamentarilor de Constanţa să susţină acest proiect pentru a fluidiza traficul rutier şi a facilita accesul turiştilor către mare, fără a mai sta în trafic ore în şir. Vom ţine legătura cu autorităţile statului pentru a obţine cât mai repede cu putinţă aprobarea pentru realizarea acestei rute alternative pentru turişti. Proiectul a avansat considerabil şi există şanse să obţinem finanţare încă de anul acesta”, a afirmat primarul Mangaliei, scrie stiripesurse.ro

 

Sursa foto: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..