August 18, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Dezastrul bombardamentului cu rachete Kalibr asupra orașului Vinița

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Rușii au bombardat joi, în mijlocul zilei, orașul Vinița din centrul Ucrainei. Două rachete Kalibr, lansate de pe un submarin rusesc din Marea Neagră, au lovit centrul orașului. Printre clădirile distruse se numără un centru comercial, blocuri de locuințe, dar și un centru medical. Zeci de oameni au murit, aproape 100 au fost răniți, iar salvatorii încă mai caută printre ruine zeci de persoane dispărute, scrie digi24.ro

 

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a catalogat atacul drept „o crimă de război”.

La rândul său, ministrul de Interne al Ucrainei, Denis Monastirski, a catalogat atacul drept „o crimă de război a statului terorist Rusia”.

„Astăzi a avut loc încă o tragedie, încă o crimă de război a statului terorist Rusia şi a criminalului de război Putin. Astăzi au ajuns aici rachetele de tip Kalibr chiar în centrul oraşului Viniţa, oraş care se află la o anumită distanţă de zona de conflict şi ne dăm seama că nici aici nu există siguranţă, din cauza unui asemenea duşman ca Rusia”, a afirmat Monastirski.

Potrivit acestuia, armata rusă a atacat Viniţa cu patru rachete, însă două au fost interceptate de sistemul antiaerian gestionat de armata ucraineană.

Până acum, autoritățile ucrainene au anunțat 22 de morți. Peste 50 de persoane au fost spitalizate, iar 34 dintre acestea sunt în stare gravă, scrie digi24.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..