August 11, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Ungaria şi Polonia că trebuie să îşi îmbunătăţească independenţa media şi a justiţiei, pentru a nu pierde banii europeni

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 26 Second

Vicepreşedinta Comisiei Europene pentru valori şi transparenţă, Vera Jourova, a transmis miercuri că Ungaria şi Polonia că trebuie să îşi îmbunătăţească independenţa media şi a justiţiei, precum şi măsurile anticorupţie, pentru că blochează acordarea a miliarde de euro pentru cele două ţări, scrie agerpres.ro

 

 

 

Evaluarea făcută de Comisia Europeană este inclusă în raportul anual privind situaţia statului de drept în UE şi vizează cele 28 de state membre, dar atenţia este concentrată pe cele două ţări, unde guvernele de la Budapesta şi Varşovia au diferende cu Bruxellesul în special cu privire la migraţie, drepturile omului, valorile democratice şi protecţia mediului.

”Invazia rusă în Ucraina ne aminteşte încă o dată că drepturile fundamentale şi statul de drept sunt piloanele democraţiei”, a declarat vicepreşedinta CE pentru valori şi transparenţă, Vera Jourova, în timpul prezentării raportului.

”Ucraina se află în război împotriva lui Putin pentru că lui Putin nu i-a plăcut că Ucraina se îndreaptă în direcţia unui stat democratic. În condiţiile în care susţinem statul de drept în Ucraina, putem rămâne credibili doar dacă este ordine în propria noastră casă”, a accentuat Vera Jourova.

Comisia Europeană condiţionează accesul Varşoviei la 15,5 miliarde de euro reprezentând stimulente pentru relansarea economică post-COVID, alte 36 de miliarde de euro fiind avute în vedere pentru Polonia, cea mai mare ţară din estul UE.

În cazul Ungariei, Comisia a afirmat că temerile privitoare la independenţa sistemului judiciar ”rămân nesoluţionate”, recomandând ca Budapesta să consolideze rolul Consiliului Naţional Judiciar şi independenţa autorităţii de reglementare media şi să adopte ”reforme cuprinzătoare ale lobbying-ului”.

Referitor la Polonia, executivul UE susţine că ”persistă îngrijorări grave în legătură cu independenţa sistemului judiciar polonez”, scrie agerpres.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..