August 17, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Gabriela Firea, vești importante despre cazul părinților români din Danemarca acuzați că și-au agresat bebelușul

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 50 Second

O familie de români au fost reţinuţi în Danemarca, la câteva zile după ce şi-au dus copilul de o lună la spital unde a fost internat. Părinţii au fost depuși în centre de detenție diferite şi nu au avut dreptul să vadă copilul, fiind practic luat din brațele părinților de statul danez, fiind acuzații de oficiali că și-au agresat fizic bebelușul. Timp de 6 luni Ministerul Familiei și Ministerul de Externe au depus eforturi considerabile pentru a aduce copilul în grija bunicilor din România. Miercuri, ministrul Familiei Gabriela Firea a transmis pe facebook că copilul a ajuns în brațele bunicilor materni.

 

 

 

 

“Am primit vești extraordinare. După eforturile considerabile făcute de autoritățile române, Danemarca a acceptat repatrierea băiețelului M.R. și acesta a ajuns astăzi la familia bunicilor materni!

Mă bucur din tot sufletul că prin eforturile făcute de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, prin Autoritatea Naționala pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopției, cu ajutorul nemijlocit al Ministerului Afacerilor Externe, am reușit să convingem autoritățile daneze că cea mai bună soluție pentru bebeluș este ca acesta să ajungă în grija familiei sale extinse.

Bunicii materni ne-au impresionat și pe noi, prin determinarea pe care au avut-o să dovedească faptul că vor cu adevărat să se implice total în creșterea copilului, să-l îngrijească și să-i asigure toate condițiile de care acesta are nevoie.

 

Timp de aproape 6 luni, noi și colegii de la Ministerul de Externe am depus eforturi considerabile să ajungem la acest rezultat și mă bucur că autoritățile daneze au fost de acord că doar familia este singurul mediu de care are nevoie un copil pentru a-i fi bine. Dorim și în continuare să-i sprijinim pe bunici, să le fim alături și să-i îndrumăm pentru ca băiețelul să simtă cât mai puțin lipsa părinților săi.

Evoluția acestuia în familia extinsă va fi monitorizată atent și sprijinită de DGASPC Vaslui, care se va implica în asigurarea continuității serviciilor de reabilitare a copilului, în integrarea sa în familia bunicilor, precum și în sprijinirea membrilor familiei în procesul de adaptare la acest nou context”, a scris Gabriela Firea pe facebook

 

sursa foto – facebook

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..