August 17, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Columbienii care au vrut să vândă cocaină extrasă din cafea au intrat în România ca turiști

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 51 Second

Apar noi informații despre legăturile cartelului columbian care a vrut să vândă în România cocaină extrasă din cafea. Cei doi cetățeni columbieni implicați au intrat în țară pozând în turiști veniți din Cehia, fără să știe însă că, în momentul în care au început să caute substanțele de care aveau nevoie în laboratorul improvizat în munți, au intrat în vizorul ofițerilor de la antidrog. Procurorii DIICOT descriu, pe larg, în documentele din dosar, fiecare mișcară făcută de traficanții columbieni, scrie digi24.ro

 

 

 

Cele șase kilograme de cocaină, amestecată în 10 pungi mari de cafea, au fost aduse în țară de cei doi columbieni ajunși între timp în arest. Marfa, aparent inofensivă, a trecut ușor de filtrele din aeroporturile din Europa și mai simplu de vămile terestre.

Pe 1 iulie, la prima oră a dimineții, cei doi români implicați au ieșit din țară, prin vama Borș. Spre seară, unul dintre ei a închiriat un taxi din Ungaria și i-a adus în țară pe cei doi columbieni. Le-au declarat polițiștilor de frontieră că vin din Praga, în timp ce românul a susținut că se întoarce din Viena.

Noi informații despre legăturile cartelului columbian care a vrut să vândă în România cocaină extrasă din cafea.

Cel de-al doilea român implicat a revenit și el în aceeași zi în țară. S-au reunit cu toții în apartamentul celui din urmă, din Oradea

Sub atenta monitorizare a mascaților, chimiștii columbieni au început să cumpere substanțele necesare pentru a separa cocaina de cafea.

Ofițer antidrog: E bine cunoscut faptul că în procesul de extragere al cocainei sunt utilizați anumiți precursori, substanțe toxice, inflamabile, deoarece specialiștii din Antidrog în laboratoare clandestine au intervenit inițial pentru securizarea zonei și eliminarea oricăror pericole, deoarece aceste substanțe pot fi periculoase, în momentul în care nu sunt controlate în mod corect.

În tot acest timp, columbienii și români au rămas în Oradea.

Una dintre substanțe a fost trimisă special, cu trenul, din București, și a fost preluată din gara din Cluj Napoca, pe 9 iulie, de unul dintre cei implicați. În 10 iulie, cei patru pleacă din Oradea și merg în zona montană din Bihor, în cabana închiriată pentru laborator, scrie digi24.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..