August 11, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

320.000 de locuitori dintr-un oraş, plasați în lockdown după un singur caz de coronavirus

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Autorităţile chineze au decis un lockdown de 3 zile pentru toţi cei 320.000 de locuitori ai unui oraş din centrul Chinei, după descoperirea unui singur caz pozitiv de COVID-19, într-o perioadă în care China se confruntă cu o revenire limitată a infecţiilor cu acest coronavirus, transmite stiripesurse.ro

Aproape scutită de un număr mare de infecţii în ultimii 2 ani, China a cunoscut începând din această primăvară o creştere a numărului de cazuri în anumite provincii.

Numărul de infecţii raportate recent nu este foarte mare, însă fidelă strategiei sale “zero COVID” China continuă să răspundă prin măsuri aspre de lockdown, restricţii de călătorie şi izolarea persoanelor testate pozitiv în centre de carantină.

Pentru a preveni orice contagiune, oraşul Wugang (centru) a anunţat luni instituirea a 3 zile de lockdown după descoperirea unui singur caz pozitiv de COVID-19. Potrivit unui anunţ făcut de municipalitate, cei 320.000 de locuitori nu mai au voie să iasă din case până miercuri.

Situat la 750 de kilometri de Beijing, în provincia Henan, oraşul Wugang este un important centru siderurgic.

Conform estimărilor băncii japoneze Nomura, aproape 250 de milioane de chinezi sunt nevoiţi să respecte anumite restricţii şi nu pot călători sau chiar nu au voie să iasă din case. În urmă cu doar o săptămână numărul acestora era de 114 milioane.

La scară naţională, China a anunţat marţi 347 de noi cazuri pozitive de COVID-19, scrie stiripesurse.ro

 

Sursa foto: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..