August 17, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Spania introduce taxe pentru bănci și companiile din energie

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 47 Second

Spania va introduce, temporar, taxe pe bănci şi companiile din energie, care ar urma să genereze venituri de aproximativ şapte miliarde de euro în 2023-2024, bani care vor finanţa politicile destinate să îi ajute pe spanioli să facă faţă creşterii preţurilor la energie şi inflaţiei, a declarat marţi premierul Pedro Sanchez, transmite Reuters, potrivit digi24.ro

Guvernul de la Madrid se aşteaptă să strângă două miliarde de euro pe an în 2023 şi 2024 de pe urma unei taxe impuse pe profiturile excepţionale generate de companiile de utilităţi în acest an şi anul viitor, în timp ce o taxă pe instituţiile financiare ar urma să aducă venituri suplimentare de 1,5 miliarde de euro pe an, a spus premierul Pedro Sanchez într-un discurs în Parlament.

Imediat după aceste declaraţii acţiunile băncilor spaniole au înregistrat scăderi puternice, în frunte cu titlurile CaixaBank care au scăzut cu 9%.

„Trebuie să împărţim în mod corect povara acestei crize, nu cum s-a întâmplat la precedenta criză, când povara a căzut pe cei mai vulnerabili”, a spus Sanchez. Acesta a adăugat că inflaţia, cauzată în mare parte de invazia rusească în Ucraina, este cea mai mare provocare pentru Spania, comparând-o cu o boală care sărăceşte pe toată lumea, în special categoriile cele mai vulnerabile.

În discursul său în Parlament, premierul Spaniei a mai anunţat majorarea cu 100 de euro pe lună a burselor pentru elevii de peste 16 ani care primesc deja burse, precum şi mai multe bilete de tren gratuite pentru călătorii pentru trenurile suburbane şi pe distanţe medii în perioada cuprinsă între luna septembrie şi sfârşitul lunii decembrie.

De asemenea, Pedro Sanchez a anunţat marţi că a dat undă verde unui plan de dezvoltare imobiliară care prevede construcţia a 12.000 de locuinţe în Madrid.

Aceste măsuri se adaugă altor iniţiative cu o valoare de nouă miliarde de euro anunţate de Pedro Sanchez în urmă cu două săptâmâni, într-un moment în care creşterea costurilor vieţii îi afectează popularitatea. În total, costurile măsurilor anticriză anunţat în acest an de autorităţile spaniole se ridică la 15 miliarde de euro, scrie digi24.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..