August 11, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Rușii susțin că au ucis 21 de „mercenari români” în Ucraina

0 0
1 min read
0 0
Read Time:58 Second

Ministerul rus al Apărării a declarat marți că în ultimele trei săptămâni „a lichidat” 21 de “mercenari români”, despre care afirmă că luptau alături de militarii ucraineni, potrivit digi24.ro

The Guardian scrie că, în informarea sa operațională zilnică, fără a prezenta vreo dovadă, ministerul rus al Apărării afirmă că numărul total de mercenari activi în Ucraina nu este de 20.000, cât susține Kievul, ci de aproximativ 2.700.

Potrivit rușilor, în ultimele trei săptămâni, ar fi „lichidat” 166 de „militanți polonezi”, 50 din Georgia, 23 din Marea Britanie, 21 de români și 15 canadieni.

Pe 17 iunie, Ministerul rus spunea că 504 „mercenari români” luptau alături de soldații ucraineni.

În urmă cu două luni, premierul Nicolae Ciucă spunea că informația prezentată de ruși potrivit căreia România a trimis mercenari în Ucraina este „fake news”. În același timp, ministrul Apărării Vasile Dîncu spunea că „este o informație falsă”. „Nu putem ști cine a ajuns acolo și cu ce scop. Noi știm fluxul către Ucraina, nu au mers oameni în această perioadă spre Ucraina, avem o statistică exactă… Este o informație pentru opinia publică nespecializată”, explica Vasile Dîncu la Digi24.

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..