August 11, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Raed Arafat, anunță construcția a 100 de subunițăți de pompieri în toată țara

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 34 Second

Un proiect finanţat prin fonduri europene nerambursabile ce privește creşterea numărului punctelor de lucru şi a subunităţilor de pompieri, ar putea fi implementat cât mai curând în țara noastră. Acesta vizează construcţia a circa 100 de subunităţi de pompieri în toată ţara. Anunțul a fost făcut marți de șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Dr. Raed Arafat, scrie agerpres.ro

 

 

 

“Pe lângă consolidarea clădirilor pe care o consider unul dintre cele mai importante lucruri pe care le facem pentru angajaţii noştri, pentru pompierii noştri şi pentru salvatori mai există şi planuri de creştere a numărului punctelor de lucru şi a subunităţilor de pompieri pe ţară. Aici vine proiectul de aproximativ 100 de subunităţi noi de pompieri, care urmează să fie finanţat din fonduri europene nerambursate şi care vor fi în mod deosebit amplasate în zonele rurale. Pe lângă asigurarea siguranţei salvatorilor, asigurăm şi creşterea capacităţii şi mai ales răspândirea, în sensul în care să reducem timpii de reacţie”, a afirmat Raed Arafat, care a participat la un eveniment ce marchează începutul lucrărilor de demolare şi reconstruire a Detaşamentului de Pompieri Obor.

 

Potrivit secretarului de stat în MAI, după reconstrucţia Detaşamentului Obor şi repunerea sa în funcţiune, timpii de reacţie a salvatorilor în zonă se vor diminua.

“De când am închis această subunitate, obligaţi fiind de condiţiile care erau şi riscul mare pentru pompieri, normal că am crescut timpii de reacţie în zonă, pentru că oamenii au fost mutaţi în alte subunităţi şi a dispărut o subunitate din Bucureşti care avea un raion de intervenţie, care a fost preluat de alte subunităţi. În maxim 24 de luni ne vom întoarce la asigurarea raionului respectiv din această subunitate, ceea ce înseamnă că din nou vom asista la scăderea timpului de reacţie în zona pe care o deservea până în 2017 Detaşamentul Obor”, a spus Arafat, conform AGERPRES

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..