August 17, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

NASA a publicat noi imagini obținute de telescopul spațial James Webb.

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

Agenția spațială americană NASA a prezentat marți noi imagini în premieră realizate de telescopul spațial James Webb. Printre ele, stele pe moarte sau nebuloase unde se nasc stele, planete din afara sistemului nostru solar, a căror atmosferă conține apă, și un grup de galaxii strâns unite într-un dans cosmic, scrie digi24.ro

 

ACTUALIZARE În ultima imagine prezentată marți de NASA apare nebuloasa Carina, un nor de gaze în care se formează stele, situat la circa 7.600 de ani-lumină de noi.

Nebuloasa Carina. Foto: NASA
ACTUALIZARE În a patra imagine prezentată apare grupul de galaxii Cvintetul lui Stephan, un grup compact de galaxii, descoperit în 1877.

Grupul de galaxii Cvintetul lui Stephan. Foto: NASA
ACTUALIZARE În a treia imagine prezentată apare nebuloasa Southern Ring, nor de gaze format în jurul unei stele aflată pe moarte.

Nebuloasa Southern Ring. Foto: NASA
ACTUALIZARE A doua imagine prezentată este a unei planete din afara sistemului nostru solar, WASP-96 b.

Telescopul James Webb a detectat apă în atmosfera planetei, care este un gigant gazos, care orbitează cu o viteză amețitoare în jurul stelei sale.

Atmosfera exoplanetei WASP 96 b. Foto: NASA
ACTUALIZARE Prezentarea NASA a început cu prezentarea unei imagini din Universul îndepărtat, asemănătoare cu cea prezentată luni noapte în prezența președintelui Joe Biden.

Folosindu-se de efectul de lentilă gravitațională oferit de un roi de galaxii, telescopul James Webb a putut obține o imagine în care apar galaxii atât de îndepărtate, încât au peste 13 miliarde de ani vechime. Una dintre ele a fost estimată la 13,1 miliarde de ani vechime, scrie digi24.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..