August 18, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Partidul lui Jirinovski vrea ca lui Putin să nu i se mai spună „președinte” ci „conducător”

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 29 Second

Partidului Liberal Democrat din Rusia, partid de extremă dreapta, cere ca Vladimir Putin să fie numit „conducătorul” Rusiei mai degrabă decât „președintele” rus, scrie RIA Novosti, potrivit digi24.ro

Partidul apropiat de Kremlin a propus înlocuirea termenului de „preşedinte” cu „pravitel”, care înseamnă „conducător”, pentru că termenul de „preşedinte” nu a prins încă „rădăcini” în Rusia.

Liderii partidului de extremă dreapta susțin că folosirea termenului „președinte” „ne-a făcut întotdeauna de rușine”. Partidul a susținut în propunerea sa că termenul a fost folosit pentru prima dată la sfârșitul secolului al XVIII-lea în SUA și „mult mai târziu (s-a) răspândit în întreaga lume”.

„În țara noastră, după standardele istorice, acesta este în general un cuvânt nou și, până când prinde rădăcini complet, îl puteți înlocui. De exemplu, cu sintagma „șef de stat” sau cuvântul „conducător” (pravitel). „Ambele sunt mai ușor de înțeles pentru urechea rusă”, transmite LDPR.

În rusă, „pravitel” poate face trimitere la ideea de despot/țar, fiind un termen folosit mai des pentru a se referi la un monarh, și nu la șeful statului.

Vladimir Jirinovski, liderul de lungă durată al LDPR, care a murit în aprilie, a propus de mai multe ori să se facă referire la președinte drept „Conducătorul suprem” pentru a crea distanță față de titlurile care provin din limbi străine.

În 2020, Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, a respins o propunere a LDPR care sugera redenumirea postului de șef al statului drept „conducător suprem”.

Kremlinul a spus la acea vreme că Putin nu are nicio opinie asupra propunerii.

„În acest moment, toate acestea sunt în faza de discuție”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, reporterilor la acea vreme. „Președintele Putin nu are nicio părere despre asta”, scrie digi24.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..