August 11, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Ministerul Afacerilor Externe ucrainean condamnă cu fermitate decizia preşedintelui rus Vladimir Putin de a semna decretul care înlesneşte accesul la cetăţenia rusă pentru toţi ucrainenii

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Ministerul Afacerilor Externe ucrainean condamnă cu fermitate decizia preşedintelui rus Vladimir Putin de a semna decretul care înlesneşte accesul la cetăţenia rusă pentru toţi ucrainenii, scrie agerpres.ro

 

 

 

“Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate decretul preşedintelui Federaţiei Ruse”, a precizat instituţia într-un comunicat, adăugând că “decizia menţionată reprezintă o nouă atingere adusă suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei, incompatibilă cu normele şi principiile dreptului internaţional”.

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat luni un decret care înlesneşte accesul la obţinerea cetăţeniei ruse pentru toţi ucrainenii, fiind astfel extinsă o măsură care până acum se aplica doar locuitorilor din teritoriile ucrainene ocupate de Rusia.

”Cetăţenii Ucrainei (…) dispun de dreptul de a solicita cetăţenia Federaţiei Ruse conform procedurii simplificate”, se arată în decretul prezidenţial semnat de liderul de la Kremlin, publicat pe site-ul guvernului rus.

Până acum, o procedură simplificată pentru obţinerea cetăţeniei ruse s-a aplicat doar locuitorilor din teritoriile separatiste autoproclamate ‘Republica Populară Doneţk’ şi ‘Republica Populară Lugansk’, din estul Ucrainei, precum şi din regiunile ucrainene Herson şi Zaporojie, ocupate de forţele ruse.

În 24 februarie acest an, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova afirmă că este vorba despre o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei, transmite AGERPRES

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..