August 11, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Klaus Iohannis îl recheamă pe Luca Niculescu din postul de ambasador în Franța

0 0
3 min read
0 0
Read Time:2 Minute, 22 Second

Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de rechemare a lui Luca Niculescu din postul de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Franceză, în Principatul Andorra și în Principatul Monaco, scrie digi24.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 11 iulie 2022: „decret privind rechemarea domnului Luca Niculescu din calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Franceză, în Principatul Andorra și în Principatul Monaco”, arată Administrația Prezidențială.

Luca Niculescu a scris, pe Facebook, că o altă etapă „se pregătește să înceapă tot pentru România”.

„A fost o mare onoare să reprezint România în Franța timp de peste șase ani. În toată această perioadă, am lucrat zilnic pentru ca relația atât de specială dintre București și Paris să fie și mai strânsă, ca legăturile dintre noi să fie și mai puternice, în toate domeniile. Pentru că, fie că vorbim despre politică, economie, cultură, apărare, societate civilă, parteneriate între localități – nu există un singur sector în care relațiile noastre să nu fie de o mare intensitate. Când vine vorba despre Franța, «românii au memoria inimii», după cum spunea Titulescu. A fost, de asemenea, un privilegiu să reprezint România în Principatul Monaco și Principatul Andorra. Iar, dincolo de chestiunile bilaterale, am avut marea șansă sa promovez alte dosare pasionante – cum ar fi aderarea la OCDE, unde procesul a început cu succes. Sau relația tot mai puternică cu Organizația Internațională a Francofoniei.

Voi spune puțin despre acești șase ani acum, chiar dacă ar fi foarte multe de spus, atât de bogați au fost. Cred că, dintre toate experiențele de aici, cel mai mult m-au marcat întâlnirile cu oamenii. Au fost sute de întâlniri memorabile cu francezi și români, oameni datorită cărora conexiunile dintre țările noastre sunt aparte. Le mulțumesc pentru că au împărtășit cu mine trăirile și experiențele lor și că am putut lucra împreună. Le mulțumesc românilor din Franța, de la care am avut atât de învățat. Dar lista celor cărora ar trebui să le mulțumesc e foarte-foarte lungă. Așa că mă voi opri doar la mulțumirile pentru extraordinarii colegi de la Ambasadă, fără de care nu am fi realizat ce am realizat în acești ani.

O etapă se apropie de sfârșit, o alta se pregătește să înceapă. Și va fi tot pentru România”, arată un mesaj pe Facebook transmis de Niculescu.

Klaus Iohannis l-a nominalizat, în decembrie 2015, pe Luca Niculescu pentru preluarea postului de ambasador al României în Franţa, Principatul Andorrei şi în Prinicipatul Monaco.

Luca Niculescu este licenţiat în Jurnalism şi a absolvit un master în Jurnalism European, la Centrul Universitar pentru Jurnalism din Strasbourg. Din 1992 până în 2000 a fost jurnalist al RFI şi din 2000 redactor-şef al RFI România. A fost şi corespondent pentru France Info, France Inter, France Culture, TV 5 şi „Liberation”, scrie digi24.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..