August 17, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Avertisment din Cehia pentru liderii europeni: UE trebuie să fie pregătită pentru și mai mulți refugiați ucraineni

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 16 Second

Ministrul ceh de interne Vit Rakusan, a transmis luni că Uniunea Europeană trebuie să fie pregătită pentru eventualitatea ca invazia rusă din Ucraina să provoace apariția și mai multor refugiați ucraineni, scrie agerpres.ro

 

 

 

“Sperăm cu toţii că situaţia se va ameliora, dar nu vedem finalul războiului încă”, a spus Rakusan la o reuniune informală a miniştrilor de interne ai UE, adăugând că este important ca Cei 27 să fie pregătiţi pentru noi sosiri.

Miniştri de interne ai UE s-au reunit pentru a discuta despre riscurile de securitate provocate de războiul din Ucraina, printre care traficul de fiinţe umane, contrabanda cu arme şi droguri şi creşterea ratei migraţiei.

Numărul persoanelor care se deplasează între UE şi Ucraina este la un nivel “pre-război, pre-COVID”, a declarat comisarul european pentru afaceri interne Ylva Johansson, referindu-se la invadarea Ucrainei de către Rusia şi la pandemia de COVID-19. “Deci ne-am întors la un număr normal de oameni care traversează şi este aproape acelaşi număr de oameni care intră şi care se întorc”, a adăugat Ylva Johansson.

Potrivit Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), circa 3,6 milioane de cetăţeni din Ucraina s-au înregistrat pentru o formă de protecţie internaţională în Europa de la începutul războiului.

Cei mai mulţi dintre ei sunt în Polonia, care găzduieşte 1,2 milioane de ucraineni, în timp ce Germania a primit 670.000 de oameni. Republica Cehă găzduieşte în prezent 388.000 de oameni, potrivit datelor ONU, transmite AGERPRES

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..