August 17, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Norvegia va produce muniție pentru sistemele ‘Gepard’ folosite de Ucraina în războiul contra Rusiei

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

Germania a rezolvat problema furnizării de muniție către Ucraina pentru instalațiile de artilerie autopropulsată antiaeriană „Gepard”, potrivit stiripesurse.ro

Potrivit publicației, după câteva săptămâni de eforturi, guvernul german împreună cu ministerul norvegian al apărării au găsit un producător care poate produce muniție suplimentară. Furnizarea de muniție pentru Gepard a fost considerată anterior o problemă, deoarece erau disponibile mai puțin de 60.000 de obuze de 35 mm. Gepard poate trage până la 1.000 de cartușe pe minut. Guvernul german a găsit inițial muniția în America de Sud, dar transferul acesteia în Ucraina nu a fost aprobat de țara producătoare, Elveția. Acum câteva zile, căutarea a avut mai mult succes în Norvegia.

Un producător local poate produce obuze speciale de 35 mm, au declarat surse guvernamentale la sfârșitul săptămânii trecute. Ele urmează să fie testate la poligonul de tragere Bundeswehr din Putlos (Schleswig-Holstein) încă de săptămâna viitoare.

În ceea ce privește furnizarea echipamentului în sine, nimic nu ar trebui să împiedice Ucraina să folosească 30 de unități Gepard. Producătorul de sisteme antrenează deja soldați ucraineni din Germania pentru a utiliza instalațiile, care vor fi folosite în Ucraina pentru a proteja orașele și alte infrastructuri critice. Dacă totul decurge conform planului, primele sisteme ar trebui să fie livrate în Ucraina deja în iulie.

Germania și Țările de Jos vor livra Ucrainei încă șase unități de artilerie autopropulsată Panzerhaubitze 2000, scrie stiripesurse.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..