August 11, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Mai multe femei au fost drogate cu „drogul violului” la o petrecere de partid la care participa și cancelarul Olaf Scholz

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 51 Second

Cel puţin nouă femei care au participat la o petrecere a Partidului Social-Democrat german (SPD), desfășurată în prezenţa cancelarului Olaf Scholz, au fost victime ale „drogului violului”, a confirmat sâmbătă pentru AFP un oficial SPD, relatează digi24.ro

Informațiile au fost publicate inițial de cotidianul „Tagesspiegel”, iar un purtător de cuvânt al grupului parlamentar al SPD recunoaște că dezvăluirea acestor fapte a creat „o emoție destul de mare”. Sunt nouă victime despre care se știe până acum, dar reprezentantul SPD nu a exclus să mai existe şi altele.

La rândul său, Katja Mast, deputată SPD, a scris pe Twitter că le sfătuiește pe victime să depună plângere.

Partidul a transmis și un comunicat în care a denunțat „un act monstruos” și a precizat că a sesizat poliția Bundestagului (camera inferioară a parlamentului german – n.r.). AFP a cerut un punct de vedere, dar poliţia Bundestagului nu a dorit să facă vreun comentariu pentru moment.

Serbarea de vară a SPD – partidul din care provine cancelarul Olaf Scholz – a avut loc miercuri seară, în apropiere de sediul Cancelariei. Este o petrecere tradițională a SPD, înainte de vacanța parlamentară de vară, și la ea au participat circa 1.000 de persoane, printre care s-au aflat cancelarul, dar şi numeroşi deputaţi şi colaboratori ai lor.

„Era un eveniment intern. Nu se putea intra decât pe bază de invitaţie. Există încă multe incertitudini, poliţia anchetează”, a spus purtătorul de cuvânt menționat.

Aşa-numitul „drog al violului”, care provoacă în general greaţă şi ameţeli, se referă la diferite substanţe psihotrope turnate de obicei în paharul cu băutură al victimelor, fără știința lor, pentru ca apoi să se abuzeze de aceste persoan, iar ele să nu se poată împotrivi. În 2021, la Berlin, au fost înregistrate de poliţie 22 de cazuri de agresiuni cu „drogul violului”, potrivit cotidianului Berliner Zeitung. Numărul lor efectiv este însă probabil mult mai mare, pentru că multe dintre victime nu își pot aminti momentul în care au fost agresate sau pur și simplu le este ruşine să depună plângere.

Anul trecut, cluburile, discotecile şi alte locuri de petrecere din capitala germană au rămas închise o mare parte a anului din cauza pandemiei, scrie digi24.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..