August 18, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Virgil Popescu: Indiferent cât de tare vor falsa trompetele rusești, România va fi independentă energetic

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 59 Second

Virgil Popescu spune că gazul din Marea Neagră este suficient pentru ca România să devină independentă energetic și că „indiferent cât de tare vor falsa trompetele rusești, țara noastră va avea independență și securitate energetică”. Într-o postare pe Facebook, alături de o fotografie a liderului AUR, George Simion, ministrul energiei spune că „trompetele rusești sunt deranjate că am început să scoatem gazele din Marea Neagră” și că „indiferent de zgomotul pe care îl fac, nu ne pot pune piedici”, scrie digi24.ro

„Trompetele rusești au început să falseze, încercând să vă spargă timpanele, că poate așa nu se aude disperarea.

De aceea aș dori ca trompetele rusești să răspundă la câteva întrebari legitime: cu ce cărbune ar putea funcționa o termocentrală pe huilă, în condițiile în care întreaga producție de huilă a României asigură funcționarea centralei de la Paroseni (de 4 ori mai mica) doar pentru 2 – 3 zile pe saptamana?

Trompetele rusești ar răspunde: Rusia!!! Rusia!!! Rusia!!!

Să nu uităm că termocentrala de la Mintia nu are autorizație de mediu si suntem în proces la CJUE pentru faptul că am ținut-o deschisă până în 2021! De aceea am decis să investim într-o nouă centrală care va produce energie electrică folosind gaz românesc.

Acest cântec fals intens promovat în spațiul public ne arată oare că trompetele rusești sunt deranjate că am început să scoatem gazele din Marea Neagra și vom avea suficient gaz românesc, inclusiv pentru producerea de energie electrica, și astfel nu vom importa de la ruși? Da, ne bazam pe resursele românești.

Sunt oare disperate trompetele rusești că România construiește cu partenerii strategici americani, canadieni și francezi reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă si cu americanii SMR-uri?

Dacă e să răspund: eu spun clar și răspicat că sunt foarte deranjate! Însă indiferent de zgomotul pe care îl fac nu pot pune piedici. România va fi independentă energetic. Mergem înainte, investim strategic, iar țara noastră va avea independență și securitate energetică. Indiferent de cât de tare vor falsa trompetele rusești!

P. S. Ca să fie foarte clar: în urmatorii ani Romania va produce energie electrică pe bază de cărbune la capacitate maxima, pentru a trece peste această criza. Nu se închide nimic din ceea ce funcționează. Dar nu vom înlocui importul de gaze rusești cu importul de cărbune rusesc!”, a scris Popescu pe Facebook, scrie digi24.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..