August 17, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

„Războiul dronelor”. Cum se pregătesc ucrainenii de lupta pentru Sloviansk

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 35 Second

„În acest moment, avem de dus două bătălii mari”, spune Dmitro Podvorchanski, un soldat al Batalionului ucrainean Dnipro. „Prima este o bătălie de artilerie”, spune el, „a doua este o bătălie a tehnologiilor”, scrie digi24.ro

Dmitro este parte a celei de a doua bătălii, în mare parte nevăzută. Acesta conduce o unitate de doar 10 soldați care formează unitatea de culegere de informații cu drone a batalionului, scrie BBC care a stat de vorbă cu soldatul ucrainean. Dmitro spune că preferă să-și numească unitatea „IT-iștii care luptă”. Toți sunt voluntari. Cei mai mulți dintre ei au experiență în tehnologia informației și se cunoșteau înainte de începerea războiului.

Pe un telefon mobil, unul din membrii echipei arată imagini filmate din dronă cu țintele rusești pe care le-au distrus deja, prezentându-le drept „cele mai mari lovituri”. Dmitro le enumeră: „Un tanc, trei sau patru tunuri de artilerie și cinci sau șase depozite de muniție”.

Soldații ucraineni folosesc dronele comerciale pentru a culege informații. Foto: Profimedia Images
„Rezultate bune pentru doar 10 persoane”, spune el zâmbind. Au luptat deja în Rubijne și Severodonețk, orașe capturate însă de ruși. Acum se pregătesc să apere Sloviansk.

„Cred că Sloviansk va fi următoarea mare țintă pentru Rusia”, spune acesta. Întrebat dacă crede că vor putea opri avansul rusesc, răspunde încrezător: „sigur”.

Dronele sau vehiculele aeriene fără pilot (UAV) au fost utilizate și în alte războaie, însă în războiul din Ucraina au devenit indispensabile. Sunt arme cheie atât pentru Rusia, cât și pentru Ucraina. Ambele părți au drone militare mai mari – precum Orlan-10 al rușilor sau faimosul Bayraktar, o dronă fabricată în Turcia și utilizată de ucraineni, însă cele mai răspândite drone în această bătălie sunt dronele comerciale, drone pe care oricare dintre noi le poate cumpăra dintr-un magazin. Acestea sunt ieftine și ușor de înlocuit…citeste INTEGRAL aici

 

sursa foto – digi24.ro

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..