August 11, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Managerul spitalului ‘Victor Babeș’: ‘E clar că avem un nou val COVID’

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

Managerul Spitalului Clinic de Boli Infectioase si Tropicale “Dr. Victor Babes” din Bucureşti, Simin Aysel Florescu, afirmă că se constată „o creştere extrem de abruptă” a numărului de îmbolnăviri cauzate de coronavirus. „E clar că avem un nou val”, spune medicul care recomandă respectarea măsurilor de protecţie cu privire la transmiterea SARS-CoV-2, scrie stiripesurse.ro

„Numărul de cazuri de COVID e într-o creştere extrem de abruptă. Asta se vede prin creşterea de trei-patru ori a numărului de prezentări la camera de gardă, la noi, a pacienţilor cu COVID cât şi din numărul de testări zilnice care se face la centrul de testare şi la centrul de evaluare din cadrul spitalului. E clar că avem un nou val”, a declarat Simin Florescu sâmbătă.

Medicul a explicat că pacienţii care ajung la terapie intensivă din cauza infecţiei provocate de SARS_CoV-2 nu sunt „deocamdată” într-un număr „copleşitor”. „Avem în continuare pacienţi nevaccinaţi, ei sunt cei care ajung în terapie intensivă, sau pacienţi care au făcut doar două doze acum un an şi aceştia sunt cei mai expuşi”, a adăugat medicul.

Aceasta recomandă respectarea măsurilor de prevenire a transmiterii virusului SARS-CoV-2, respectiv purtarea măştii de protecţie în spaţiile aglomerate şi în cele închise şi respectarea măsurilor de igienă.

Ea a subliniat că este nevoie de completarea cu a treia doză a schemei de vaccinare, despre care precizează că oferă „un grad de protecţie faţă de formele grave de boală”, scrie stiripesurse.ro

 

Sursa foto: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..