August 17, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Ucraina acuză Rusia că joacă „Jocurile foamei” cu lumea

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 22 Second

Drapelul ucrainean ridicat pe Insula Șerpilor din Marea Neagră este semnul că Ucraina nu va fi învinsă, a declarat președintele Volodimir Zelenski. Forțele ruse sunt în pauză de reaprovizionare în zona localității Siversk, aflată pe axa spre zona Sloviansk-Kramatorsk, următorul obiectiv tactic al rușilor, potrivit evaluărilor Ministerului britanic al Apărării. Ucrainenii susțin că au distrus cel puțin o companie de tancuri rusești lângă Sloviansk în ultimele două zile, scrie digi24.ro

 

Armata rusă a continuat vineri bombardarea regiunii Doneţk din estul Ucrainei, în vederea reluării ofensivei pentru ocuparea întregului bazin Donbas. În același timp, armata ucraineană susține că a respins o tentativă de înaintare a rușilor în apropiere de Sloviansk și că cel puțin o companie de tancuri ruse a fost distrusă în ultimele două zile în luptele din estul Ucrainei.

„Ocupanţii s-au dezlănţuit dis-de-dimineaţă (…), când au trimis tancuri spre poziţiile ucrainene, încercând să străpungă apărarea noastră. Paraşutiştii (ucraineni), anticipând acţiunile inamicului, au putut să se pregătească în mod corespunzător pentru o întâlnire cu tancurile ruseşti. Şi le-au organizat «o primire fierbinte»”, afirmă Statul Major ucrainean.

Primele două tancuri ruseşti au fost distruse la începutul ofensivei printr-o ambuscadă, iar următorul grup de tancuri a fost scos din luptă cu ajutorul RPG-urilor, lansatoarelor NLAW şi Javelin, alte două fiind distruse de artilerie, conform comunicatului oficial, în care mai notează că în această luptă au fost implicaţi militari ai Brigăzii 80 de asalt a Forţelor aeropurtate ucrainene.

Trupele aeropurtate, în cooperare cu alte forţe, au eliminat 12 tancuri, 5 vehicule blindate şi un camion al invadatorilor, potrivit Statului Major ucrainean, scrie digi24.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..