August 11, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

SUA vor trimite Ucrainei încă 4 sisteme de rachete HIMARS

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 32 Second

SUA au anunţat vineri că acordă Ucrainei un nou ajutor militar care se ridică 400 milioane de dolari și cuprinde patru sisteme de lansatoare de rachete multiple HIMARS şi muniţii, care au permis deja forţelor ucrainene să atace ţinte – ca depozite de muniţii – cu rachete trase din afara razei de acţiune a artileriei ruse, a precizat un înalt responsabil al Pentagonului, scrie digi24.ro

Cu astfel de sisteme HIMARS, „Ucraina a reuşit să lovească ţinte ruseşti mult în spatele liniei frontului şi să perturbe operaţiuni ale artileriei ruse”, a explicat acest înalt oficial american, potrivit de France Presse, citată de Agerpres.

Astfel, armata ucraineană va dispune în total de 12 HIMARS.

Lotul de ajutor include de asemenea 1.000 de obuze de 155 mm pentru piese de artilerie furnizate de aliaţii occidentali ai Kievului.

Aceste obuze sunt „mai eficiente”, căci sunt mai precise şi au o rază de acţiune mai importantă decât cele furnizate de până acum, a precizat responsabilul de la Pentagon.

El nu a confirmat dacă aceste muniţii sunt obuze teleghidate Excalibur, care pot parcurge peste 40 km înainte de a-şi atinge ţinta cu precizie, de fabricaţie americană şi deja livrate de Canada Ucrainei.

Datorită primelor HIMARS livrate luna trecută, experţii militari estimează că armata ucraineană a putut să distrugă peste 10 depozite de muniţii ruseşti aflate în spatele liniei frontului în estul ţării.

„Ruşii fac progrese limitate şi obţinute prin lupte crâncene cu un cost important în anumite mici zone din Donbas, ei sunt în întârziere în raport cu obiectivele lor”, a spus oficialitatea americană.

Sistemele HIMARS au permis ucrainenilor să „perturbe în mod important capacităţile ruşilor de a înainta”, a indicat el.

Washingtonul a furnizat deja o asistenţă militară Kievului în valoare de 6,9 miliarde de dolari de la declanşarea invaziei ruse la 24 februarie, notează digi24.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..