August 11, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Avertismentul șefilor MI5 şi FBI: China este „hotărâtă să vă fure tehnologia

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 49 Second

Directorii FBI şi MI5 au avertizat miercuri cu privire la o intensificare a activităţilor de spionaj comercial ale Chinei în Occident, într-un discurs comun mai puțin obișnuit, care a avut loc la sediul serviciilor secrete britanice din Londra, scrie digi24.ro

În faţa unei audienţe formate din oficiali şi directori din lumea afacerilor la Thames House, directorul general al MI5, serviciul intern de informaţii al Regatului Unit, Ken McCallum, şi directorul poliţiei federale americane, Chris Wray, au spus că ameninţarea din partea spionilor chinezi este în continuă creştere, relatează AFP, citată de Agerpres.

Potrivit lui Ken McCallum, MI5 a avut grijă să îşi extindă operaţiunile în relaţie cu China.

„Astăzi efectuăm de şapte ori mai multe investigaţii decât în 2018. Plănuim să le extindem încă pe atât, menţinând în acelaşi timp un efort major împotriva ameninţărilor ascunse ruseşti şi iraniene”, a spus el.

Potrivit acestuia, serviciile de informaţii chineze adoptă o abordare lentă şi răbdătoare în dezvoltarea surselor şi accesarea informaţiilor, iar puţine ţinte se identifică ca atare.

„Activităţi ostile au loc în prezent pe pământul britanic”, a spus el.

„În ceea ce priveşte volumul, cea mai mare parte a ceea ce este ameninţat de agresiunea Partidului Comunist Chinez nu sunt, ca să spunem aşa, lucrurile de care mă ocup, ci cu ceea ce vă ocupaţi voi – expertiză, tehnologie, cercetare şi avantaj comercial de vârf, dezvoltate şi deţinute de persoane din această sală şi de alţii ca voi”, a adăugat el.

Chris Wray a spus că ameninţarea chineză este un „pericol complex, durabil şi omniprezent” pentru SUA şi Marea Britanie, precum şi pentru alţi aliaţi.

China este „hotărâtă să vă fure tehnologia şi să o folosească pentru a vă submina activităţile şi a vă domina piaţa”, a spus directorul FBI.

Ambii au avertizat, de asemenea, că o invazie a Chinei în Taiwan ar perturba masiv comerţul şi industria la nivel mondial.

Directorii FBI şi MI5 au cerut comunităţii de afaceri să rămână vigilentă şi să semnaleze eventuale ameninţări.

„Partidul Comunist Chinez este interesat de sistemele noastre democratice, mediatice şi juridice. Nu pentru a le imita, din păcate, ci pentru a le folosi în beneficiul său”, spus McCallum, scrie digi24.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..