August 17, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Prețul petrolului a scăzut cu aproximativ 9% pe baril

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 55 Second

Informații importante de pe piața externă. Preţul petrolului a scăzut cu 9% pe baril, cauza principală fiind temerea privind riscul unei recesiuni globale şi al restricţiilor din China, care ar putea scădea cererea, scrie agerpres.ro

 

 

 

Cotaţia barilului de petrol ”light sweet crude” cu livrare în luna august a scăzut marţi cu 8,93 dolari, la 99,50 dolari, în timp ce cotaţia barilului de petrol Brent din Marea Nordului cu livrare în luna septembrie a coborât cu 10,73 dolari, la 102,77 dolari.

Ambele cotaţii au înregistrat cel mai sever declin procentual zilnic din 9 martie, fiind afectată şi valoarea acţiunilor companiilor energetice.

“Suntem praf şi singurul mod în care putem explica acest declin este teama de recesiune. Simţim presiunea”, a apreciat Robert Yawger, director în cadrul Mizuho.

Tot marţi au scăzut şi cotaţiile pentru gaze naturale, în timp ce pieţele bursiere din Europa au înregistrat declinuri semnificative. În plus, datele privind indicatorul PMI pentru zona euro arată că acesta a scăzut în iunie la cea mai redusă valoare din ultimele 16 luni, ceea ce sugerează că zona euro a înregistrat în trimestrul al doilea o creştere de doar 0,2%.

 

Dacă loveşte recesiunea şi afectează semnificativ cererea de energie, ar putea apărea fluctuaţii majore ale preţurilor.

“Piaţa materiilor prime poate fi destul de nemiloasă când este recesiune şi livrările sunt mai ridicate decât cererea”, consideră Andy Lipow, preşedintele Lipow Oil Associates.

Cursul de schimb euro-dolar a coborât marţi la cel mai scăzut nivel din ultimii 20 de ani, moneda unică fiind aproape la paritate cu dolarul, ca urmare a tensiunilor de pe piaţa energetică provocate de războiul din Ucraina.

În condiţiile în care a coborât până la un curs de 1,03 dolari, moneda euro evoluează în prezent la un nivel nemaivăzut de la finele lui 2002, când existau încă numeroase necunoscute cu privire la noua monedă europeană.

Acum, de vină pentru deprecierea euro sunt riscurile create de invadarea Ucrainei de către Rusia şi explozia preţului gazelor naturale pe care a provocat-o invazia rusească.

Arabia Saudită, cel mai mare exportator mondial de petrol, a majorat preţul pentru ţiţeiul livrat în august pentru cumpărătorii din Asia aproape de un nivel record, din cauza ofertei restrânse şi a cererii solide, transmite AGERPRES

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..