August 17, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Culisele discuțiilor eșuate dintre Macron și Putin pentru a preveni războiul din Ucraina

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Un documentar despre culisele discuțiilor purtate de președintele Emmanuel Macron cu Vladimir Putin pentru a încerca să prevină izbucnirea războiului din Ucraina expune eșecul diplomației liderului francez și a abordării hipercentralizate a politicii sale externe, scrie Politico.

Președintele francez Emmanuel Macron vorbește la telefon cu Vladimir Putin într-un ultim efort de a reporni negocierile cu doar patru zile înainte de invazia trupelor ruse în Ucraina. Este 20 februarie și Macron, împreună cu echipa sa de consilieri, au impresia că l-au convins pe Putin să se întâlnească cu președintele american Joe Biden la Geneva.

În loc să-și confirme participarea, liderul de la Kremlin începe să tragă de timp și să schimbe subiectul.

„Este o propunere care merită să fie luată în considerare”, spune Putin, cu o voce monotonă, care îi propune apoi lui Macron ca discuțiile între consilierii celor doi lideri să continue. „Dar, înțelege că sunt de acord în principiu.”

„Foarte bine, deci confirmi că ești de acord în principiu și sugerez ca echipele noastre să încerce să lucreze pentru a formula o declarație comună după acest apel?” răspunde Macron.

„Să fiu perfect sincer cu tine, voiam să merg [să joc] hockey pentru că acum sunt la sală. Dar înainte să încep antrenamentul promit să îmi sun consilierii”, a spus Putin care a conchis în franceză: „Vă mulțumesc, domnule Președinte”…citeste INTEGRAL aici

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..