August 18, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Rușii și chinezii dau târcoale în teritorii care aparțin Japoniei: tensiune în creștere în Marea Chinei de Est

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

Japonia a anunţat, luni, că o fregată chineză a navigat în apele insulelor din Marea Chinei de Est administrate de Tokyo, dar revendicate de Beijing. De asemenea, mai multe agenţii de presă japoneze au menţionat şi trecerea unei nave militare ruseşti în aceeaşi zonă, relatează stiripesurse.ro

Tokyo şi-a exprimat ”marea îngrijorare” Beijingului prin canale diplomatice şi a cerut încă o dată ca astfel de incidente să nu se mai repete, a declarat Seiji Kihara, secretarul general adjunct al Guvernului japonez, informează News.ro.

Incursiunile navelor chineze de pază de coastă în apropierea insulelor nelocuite Senkaku, numite Diaoyu de Beijing, sunt frecvente.

Însă este pentru prima dată din 2018 când o ambarcaţiune militară chineză s-a apropiat atât de mult, intrând în ”zona contiguă”, o fâşie de 12 mile marine lăţime (aproximativ 22 kilometri), care se extinde în continuarea apelor teritoriale.

O ambarcaţiune militară rusă a fost observată, luni, în aceeaşi zonă, potrivit Ministerului japonez al Apărării, relatează mai multe agenţii de presă japoneze.

La sfârşitul lunii mai, bombardiere chineze şi ruseşti au zburat împreună în apropierea Japoniei, evenimentul fiind considerat drept o provocare de către Tokyo, care tocmai găzduise un summit al ”Quad”, o alianţă informală între Statele Unite, Japonia, India şi Australia, care doreşte o contrapondere pentru influenţa Chinei în regiunea Asia-Pacific.

Relaţiile dintre Japonia şi Rusia s-au deteriorat considerabil de la începutul invaziei ruse a Ucrainei, în contextul în care Tokyo a aplicat sancţiuni împotriva Moscovei, scrie stiripesurse.ro

 

Sursa foto: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..