August 17, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Un membru CNSAS rupe tăcerea: Sunt cel puţin 160.000 de dosare distruse înainte de 1989

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 36 Second

Germina Nagâţ, membru în Colegiul Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), a afirmat că cel puţin 160.000 de dosare aparţinând fostei Securităţi au fost distruse, unele la Revoluţia din 1989, precizând că ordinul de distrugere a venit la nici o oră după ce familia Ceauşescu a fugit cu elicopterul, pe 22 decembrie, la ora 13, scrie stiripesurse.ro

Germina Nagâţ a fost întrebată, duminică, în cadrul emisiunii Insider Politic de la Prima TV, dacă există o statistică referitoare la numărul de dosare ale fostei Securităţi distruse înainte de Revoluţie, până în 22 decembrie.

Ce pot să vă spun este că e o bază de date la investigaţii, care şi ea s-a construit prin 2015, 2016 cu persoane ale căror dosare au fost distruse. Nu dosare, ci persoane, care trecea de 160.000 de înregistrări, dar asta nu înseamnă că sunt toate şi nu ştim câte ar mai putea fi. Noi am făcut baza asta, adică colegii au făcut-o din procese verbale de distrugere”, a explicat reprezentanta CNSAS.

Întrebată dacă sunt 160.000 de dosare distruse, Germina Nagâţ a răspuns: “Da, mai mult, cu siguranţă, cel puţin sunt, da. Vorbim de persoane pe numele cărora s-au distrus nişte dosare. Unele în 1989 şi asta rezultă din procesul verbal, sunt datate. În timpul Revoluţiei. Ştiţi când a venit ordinul de distrugere, la o oră, nicio oră după ce s-a ridicat elicopterul. Pe 22 decembrie, la ora 13”, a precizat Germina Nagâţ.

Ea a mai fost întrebată dacă acest ordin a venit de la Iulian Vlad.

“Iulian Vlad a negat tot timpul, dar probabil că a minţit. S-a dus către toate judeţenele de Securitate la telefon, deci telefonic. A fost un ordin telefonic. Oamenii au notat că au primit ordinul telefonic şi au distrus. Ce era în fişete, s-a dus, tocat, s-au ars”, a mai declarat Germina Nagâţ, scrie stiripesurse.ro

 

Sursa foto: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..