August 11, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Warren Buffet vrea ca averea lui de 96 de miliarde de dolari să fie cheltuită în cel mult 10 ani de la moartea sa

0 0
3 min read
0 0
Read Time:2 Minute, 33 Second

Ce se va întâmpla cu averea uriașă a miliardarului Warren Buffet după moartea sa?

Un articol din Wall Street Journal (WSJ) arată direcțiile în care se vor duce cei 96 de miliarde ale investitorului american, el promițând încă din 2006 că cea mai mare parte a banilor va merge către organizații de caritate. Atunci, CEO-ul Berkshire Hathaway a promis că 85% din acțiunile sale în cadrul companiei de investiții vor merge către organizații caritabile, în special fundația lui Bill și Melinda Gates. Patru ani mai târziu, Buffet a spus că 99% din averea sa va fi donată înainte sau după moartea sa, scrie digi24.ro

Din participația de aproximativ 90 de miliarde de dolari pe care Buffet o are la Berkshire Hathaway, 56 de miliarde vor merge către Fundația Bill și Melinda Hates, iar 17,4 miliarde către patru organizații caritabile de familie. Potrivit WSJ, aproximativ 18,7 miliarde de dolari rămân nedesemnate, iar toate numerele de mai sus ar putea crește dacă acțiunile Berkshire continuă să evolueze ca în trecut. Totodată, publicația financiară mai scrie că Warren Buffet vrea ca toate miliardele lui să fie cheltuite în cel mult 10 ani de la moartea sa.

Fundația Gates se bazează pe primirea sumei promise, dar și pe diferența rămasă, iar angajații au petrecut ani întregi căutând noi domenii în care să folosească banii. O soluție propusă a fost să fie pornită o bancă mondială de economii pentru copii. Suma alocată fiecărui copil nu a fost dezvăluită, însă un fost angajat al fundației Gates a declarat pentru WSJ că fiecare copil ar primi câteva mii de dolari care ar urma “să stea pe un raft, ca un plan de bătaie” pentru beneficiarii minori.

Cu toate acestea, Warren Buffet, în vârstă de 92 de ani, nu a dezvăluit detaliile împărțirii averii sale după ce el va muri. Experții în administrarea averilor consultați de Wall Street Journal au spus că scrisoarea prin care miliardarul se angajează să-și doneze averea este un pic ambiguă, iar investigația WSJ a descoperit că Fundația Susan Thompson Buffet, o organizație caritabilă de familie care sprijină libertatea avortului, a angajat personal și se pregătește de “un influx masiv de capital” de până la 100 de miliarde de dolari, însemnând că ar putea primi o parte din suma promisă fundației Bill și Melinda Gates.

Oficialii fundațiilor Buffet și Gates nu au comentat articolul, iar Warren Buffet a transmis publicației financiare că există inadvertențe în text.

Dacă fundația Gates primește suficienți bani să ofere câte o parte fiecărui copil, ar putea spriji natalitatea la nivel global și le-ar oferi părinților o plasă de siguranță financiară pentru a-i încuraja să aibă copii în actualul climatic economic, în care costul vieții a crescut puternic, iar tot mai mulți tineri adulți amână momentul în care vor avea copii sau renunță de tot la această idee.

Natalitatea a scăzut în ultimii 10 ani în SUA, însă trendul este global în țările dezvoltate. În China, spre exemplu, natalitatea a scăzut pentru al cincilea an consecutiv, scrie digi24.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..