August 18, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Vladimir Putin cere ca cerealelor din Ucraina să fie transportate prin România

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 30 Second

Președintele rus Vladimir Putin a subliniat posibilitatea unor modalități alternative de export al cerealelor ucrainene, de exemplu, prin România, Polonia, Belarus, pe Dunăre și prin porturile Mării Azov, scrie stiripesurse.ro 

 

“Nu împiedicăm exportul de cereale ucrainene, autoritățile ucrainene au minat abordările porturilor lor. Nimeni nu-i împiedică să-i curețe și să exporte cereale de acolo, garantăm securitatea”, a declarat liderul rus, joi, la o întâlnire la Kremlin cu președintele indonezian Joko Widodo. „În plus, există și alte posibilități de export. De exemplu, prin România, pe Dunăre și deplasarea ulterioară de-a lungul Mării Negre, prin Polonia, Belarus, prin porturile Mării Azov”, a spus președintele, relatează TASS.

Putin a menționat că, în această privință, Moscova se află în contact permanent cu organizația ONU relevantă, care “a avut probleme pentru a rezolva aceste probleme cu reprezentanții UE și ai Statelor Unite”. Exporturile de cereale ucrainene reprezintă 0,5% din totalul alimentelor produse în lume, a spus el.

Potrivit lui Putin, lumea produce 800 de milioane de tone de cereale. Anul trecut, Rusia a furnizat peste 40 de milioane de tone de cereale pe piața externă, anul acesta va fi gata să furnizeze aproximativ 50 de milioane de tone. Rusia ocupă primul loc în lume în ceea ce privește aprovizionarea cu grâu a piețelor mondiale.

“Recent, problema legată de exportul de cereale ucrainene a fost discutată în mod activ. Potrivit Departamentului agriculturii din SUA, aceasta este de 6 milioane de tone, potrivit datelor noastre, aproximativ 5 milioane de tone de grâu. Dacă luăm în considerare volumul producției din lume, 800 de milioane de tone, atunci înțelegem că o astfel de cantitate nu afectează în niciun fel piețele mondiale, este de aproximativ 2,5%, iar din toate alimentele produse în lume – 0,5%”, a spus Putin, conform stiripesurse.ro

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..